این نوع استرس ها و اضطرابها در حین ورزش طبیعی اند اما اگر بمدت طولانی در فرد ماندگار شوند آسیب های شدید روحی و جسمی به وی وارد خواهند کرد.
لطفعلی پورکاظمی، در زمینه کنترل و کاهش اضطراب ورزشی اظهار داشت: از بهترین روشها در این مقوله میتوان در ارتباط بودن با روانشناس یا پزشک تیم برای بررسی علائم اضطرابی اشاره کرد، همچنین استفاده از افکار مثبت برای غلبه بر افکار منفی نیز بسیار کارایی دارد.
رئیس سابق فدراسیون پزشکی – ورزشی ایران ادامه داد: استفاده از فنون آرامشبخش مانند آرامسازی عضلانی و مراقبه و برقراری ارتباطات گسترده و عمیق از طریق شرکت در فعالیتهای گروهی، از جمله فعالیتهایی است که شما را به ارتباط و رفت و آمد سالم با دیگران ترغیب میکند و میتواند برای کنترل و کاهش اضطراب ورزشی موثر واقع شود.
پورکاظمی به تقویت روحیه معنوی و حفظ آرامش با گفتن ذکر و یاد خدا نیز اشاره کرد و اظهار داشت: اگر یکی از نشانههای اضطرابی را در خود تشخیص دادید، در قدم نخست مساله را با روانشناس یا پزشک تیم در میان بگذارید تا بتوانید به کمک هم راهحل درست و مناسبی برای مسالهتان بیابید.
این متخصص قلب عنوان کرد: افکار منفیتان را پیدا کنید و آنها را با انتظارات واقعبینانه جایگزین کنید، این انتظارات واقعبینانه به شما کمک خواهد کرد تا اضطراب بر عملکردتان اثر نداشته باشد.
پورکاظمی خاطرنشان کرد: ورزشکاران قبل از بازی با مربیشان در مورد افکار مثبتشان صحبت کنند، افکار و تصوراتی مانند اینکه برنده خواهید شد یا اینکه به بهترین شکل تواناییهایتان را نشان خواهید داد، بنابراین افکار منفی در مورد عملکردتان را از ذهنتان بیرون کنید و بر روی حقایقی که میدانید تمرکز کنید، حقایقی مانند اینکه شما یک تیم خوب دارید، شما بهترین عملکردتان را به نمایش خواهید گذاشت و اینکه از دست دادن نتیجه، پایان زندگی حرفه ای ورزشی نیست.