images.jpg475757

متاسفانه با گذست زمان محبت و روابط گرم و صمیمانه در بین افراد خانواده کمرنگ شده است و زوجین که دو رکن اصلی خانواده هستند نباید بگذارند این اتفاق بیافتد و ریشه دار شود!

خلأ در ارتباطات و ابراز نکردن احساسات درونی یکی از معضلات خانواده‌های امروزی به شمار می‌رود زیرا غرق در زندگی مدرن شده‌اند و از سنت‌هایی که فواید زیادی در بر داشت دور مانده‌اند. یکی از مواردی که منجر به شکل‌گیری یک خانواده سالم، ‌سازنده و مثبت می‌شود صمیمیت و ارتباطات بین اعضای خانواده است و انتظار می‌رود همه اعضای خانواده به این اصول مهم احترام بگذارند و این امر در خانواده مناسب‌سازی و شفاف‌سازی شود تا بسترهای رشد و شکوفایی هر چه بیشتر خانواده‌ها مهیا شود اما متأسفانه در اغلب خانواده‌ها این ارتباطات دچار مسأله شده و کمتر دیده می‌شود که اعضای خانواده تمایل به برقراری ارتباط محبت‌آمیز با هم داشته باشند. از این رو مشکلات متعددی برای اعضای خانواده به وجود آمده است در حالی که معنا و مفهوم خانواده یعنی عشق و صمیمیت و در ادامه زندگی سالم است که احساس همبستگی و علاقه به یکدیگر را تداوم می‌بخشد در حالی که در برخی خانواده‌ها شاهد هستیم که این احساس همبستگی کمتر دیده می‌شود. نداشتن تعامل درست و سازنده در خانواده باعث شده است نارضایتی درون خانواده‌ها شکل بگیرد و مشکلات متعددی به وجود آید. در حالی که اگر اعضای خانواده نسبت به مشکلات یکدیگر مطلع باشند و روابط را تقویت کنند روابط مثبت درون خانواده گسترش پیدا می‌کند و با بیان احساسات و عواطف خود می‌توانند خط بطلانی بر مشکلاتی بکشند که بر زندگی شان سایه انداخته است.
متأسفانه با گذشت زمان وقتی روابط درون یک خانواده کمرنگ می‌شود افراد به نوعی دچار روزمرگی می‌شوند و این روابط سرد در خانواده عادی و بی‌معنا می‌شود. در برخی خانواده‌ها با تولد فرزند به جای اینکه کانون خانواده گرم‌تر شود اعضای خانواده نسبت به عواطف یکدیگر ضعیف‌تر برخورد می‌کنند و همین امر باعث می‌شود در برخی موارد زوج‌ها دچار شکست عاطفی شوند و روابط شان به جدایی منتهی شود و دلسردی و دلزدگی زناشویی را تجربه کنند زیرا توان نشان دادن محبت و صمیمیت مورد نیاز را به یکدیگر ندارند و تمام تمرکز خود را روی فرزند معطوف می‌کنند.
در این موارد نیز دیده می‌شود که مردان نسبت به افراد دیگر، ‌دوستان یا شغل خود توجه بیشتری نشان می‌دهند. بنابراین یکی از راهکارهای مفید و مؤثر در این اتفاقات این است که زن و مرد هر هفته زندگی مشترک شان را واکاوی و هفته‌ای را که گذشت مرور و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند و راهکارهای مفید را به کار گیرند. همچنین بازخوردهای لازم را در این مورد نسبت به یکدیگر شناسایی کنند و اگر روابط تنش آلودی را تجربه کرده‌اند در خصوص آن حرف بزنند یا اگر احساس مثبتی هم داشته‌اند باز هم به گفتمان بپردازند.
یکی از مهارت‌هایی که به ارتباط زخم خورده کمک می‌کند و روابط را التیام می‌بخشد مهارت خوب گوش کردن است. این مهارت مقدمه‌ای برای ابراز احساسات زن و مرد است. زوج‌های جوان بهتر است موارد اختلاف را مطرح سازند و اگر در مواردی دچار تضاد هستند این اختلاف و تضاد را بپذیرند. پیشنهاد می‌شود حتی گاهی اوقات با نوشتن یک نامه از تمام احساسات درونی نسبت به همسر یا انتقادهایی که از او دارید مسائل را بین خود حل و فصل کنید. زمان‌های خاصی را به خود و همسرتان اختصاص دهید و با این کار سعی کنید بیشتر به یکدیگر نزدیک شوید. از راهکارهای مهم دیگر برای ساختن یک زندگی ایده‌آل این است که زوج‌های جوان می‌توانند از الگوهای تفاهم و زوج‌های خوشبخت دیگر بهره‌مند شوند ولی هیچ گاه آنها را با زندگی خود مقایسه نکنند. خواندن کتاب‌های مفید در خصوص مسائل خانوادگی نیز مؤثر خواهد بود و تفاهم را در زندگی زناشویی فراهم می‌سازد. افراد باید اطلاعات خود را در زمینه زندگی سالم تقویت کنند. باید به خانواده‌ها آموخت که الگوی روابط شان را به گونه‌ای درست کنند که مبتنی بر انصاف و عدالت باشد و همیشه در روابط از تکریم و احترام به یکدیگر غافل نباشند. بهتر است افراد از مطرح کردن مواردی که تنش ایجاد می‌کند و اختلاف نظر به دنبال دارد پرهیز کنند. همسران باید اوقات خوبی را برای بودن در کنار هم ایجاد کنند از این رو پیشنهاد می‌شود در همین اوقات مفید و خوب به بودن در کنار همسر فکر کنند و به این مسأله که چقدر توانسته‌اند خواسته‌های منطقی همسر را پاسخگو باشند و از قضاوت‌های دیگران در مورد خود نهراسند و بیشتر به نگاهی که خودشان به زندگی دارند فکر کنند تا کمتر دچار روزمرگی شوند.