fighting-couple-600x399

پس از مشاجره و دعوای زوجین معمولا هرکدام به دنبال پیداکردن راهی برای آشتی و دلجویی از یکدیگر هستند و به دنبال مقدمه چینی برای این کار می گردند روش های مناسب برای این امر را در این مطلب آورده ایم

بهترین همسران دنیا هم ممکن است روزی از یکدیگر دلگیر شوند و همدیگر را برنجانند. این رنجش چطور باید برطرف شود؟

حتما می‌گویید «خب باید حرف بزنیم»، بله این راه بسیار مناسبی است و همه می‌دانیم که با گفت‌و‌گوی اصولی و موثر، مسائل حل می‌شود، اما گاهی اوقات هیچ کدام از طرفین آمادگی صحبت درباره موضوع را ندارند و آزردگی پس از مشاجره به قدری غالب است که شاید حرف زدن درباره مشکل، بی‌فایده به نظر برسد.

در این حالت راه دیگری هم وجود دارد و آن، «دلجویی» است. زندگی ایده آل برخی از کارها برای دلجویی را چنین توضیح داده است:

[B]با مهارت دلجویی آشنا شوید[/B]

یکی از مهارت‌های مورد نیاز زندگی مشترک که در بسیاری از موارد به زوجین کمک می‌کند، مهارت دلجویی کردن است. تسلط بر این مهارت، زندگی موفق را برای زوجین تضمین می‌کند. مهارت دلجویی مهارتی اساسی و پایه‌ای است و راه یاد گرفتن آن هم، این است که شروع به دلجویی کنید. وقتی یک یا دو بار این کار را انجام دهید، متوجه خواهید شد که باید از چه راهی وارد شوید و همسرتان با چه روشی دلگیری‌اش را از شما فراموش می‌کند.

[B]به همسرتان عشق بورزید[/B]

عشق و علاقه در این فرآیند بسیار مهم است چون دلجویی از فردی اتفاق می‌افتد که جایگاه مهم و باارزشی برای شما دارد. وقتی می‌گویید «غرورم اجازه نمی‌دهد» در این حالت غرورتان را حفظ می‌کنید و به جای آن عشق همسرتان را از دست می‌دهید. در حقیقت به قیمت از دست دادن عشقتان، غرور خود را حفظ می‌کنید؛ بنابراین واقعا به همسرتان عشق بورزید تا راحت‌تر بتوانید از او دلجویی کنید.

[B]برای دلجویی پیشقدم شوید[/B]

وقتی هر دو از موضوعی ناراحت هستید، شاید منتظر بمانید تا دیگری قدم اول را برای دلجویی بردارد؛ این یعنی شما مهارت لازم را برای ترمیم آسیب احساسی که در زندگی مشترکتان ایجاد شده است، ندارید و توجه ندارید که به خاطر همین اشتباه‌تان، ممکن است به مرور زمان، علاقه شما و همسرتان کمرنگ شود؛ بنابراین برای دلجویی، خودتان پیشقدم شوید.

[B]به دنبال اثبات محق بودن خودتان نباشید[/B]

وقتی می‌خواهید از همسرتان دلجویی کنید، در اصل قصد کمک به او را دارید، نه اینکه بخواهید خودتان را اثبات کنید. اگر قصدتان دلجویی باشد، اما به دنبال اثبات این باشید، که حق با شماست، دلجویی انجام نمی‌گیرد. دلجویی فارغ از این است که چه فردی راست می‌گوید و چه فردی دروغ. در این حالت موضوع‌‌ رها می‌شود و توجه به خود فرد اهمیت دارد. به جای اینکه صحبت روی موضوع مورد بحث باشد تمرکز روی احساسات طرف مقابل و کمک به او است.

[B]نشان دهید با خود همسرتان مشکل ندارید[/B]

اگر فکر می‌کنید با گرفتن هدیه، همسرتان خوشحال می‌شود، این راه را امتحان کنید. به این ترتیب به او نشان می‌دهید که با خود او مشکلی ندارید، اگر فکر می‌کنید درست کردن غذای دوست داشتنی همسرتان، می‌تواند او را از دلخوری دور کند،‌‌ همان موقع این کار را انجام دهید. همراهی در یک خرید، در یک مهمانی و… همگی نشان می‌دهد؛ شما بیشتر از موضوع، به همسرتان اهمیت می‌دهید.

[B]با تفاوت شیوه دلجویی از خانم‌ها و آقایان آشنا شوید[/B]

در دلجویی باید بدانید شیوه دلجویی از مرد و زن به چه صورت است و به تفاوت این دو جنس بیشتر دقت کنید. از آنجا که خانم‌ها خیلی شنیداری هستند و دوست دارند بشنوند بهتر است، مرد‌ها عبارت‌هایی مانند اینکه «من هنوز تو رو دوست دارم» و «تو برایم مهمی» و «من منظوری نداشتم» را زیاد استفاده کنند. نیاز ذاتی خانم‌ها دوست داشته شدن و دوست داشتن است؛ بنابراین وقتی در موضوعی قرار می‌گیرند که آزرده خاطرند نیاز ذاتیشان، آسیب می‌بیند و با خودشان فکر می‌کنند «من رو دوست نداره» یا «نفهمید من دوستش دارم.»

در خور ذکر است که نیاز ذاتی آقایان نیز قدرت و توانایی است. معمولا در بحران‌ها احساس آزاردهنده آقایان بی‌کفایتی و تحقیر شدن است؛ بنابراین باید کلماتی به کار گرفته شود که این احساس از او گرفته و حس توانمندی به او بازگردانده شود؛ بیان عبارت‌هایی مانند «من می‌دونم که تو می‌تونی» و «می‌دونم به فکر ما هستی و حواست هست» بسیار مهم است. به طور کلی در دلجویی کردن باید به فرهنگ کلماتی که بینتان است، بیشتر توجه کنید و هر آنچه را که برای بهتر شدن حال طرف مقابلتان لازم است انجام دهید.

[B]برای دلجویی وقت‌شناس باشید[/B]

برای جلوگیری از سوءتفاهم باید در وقت مناسب درباره موضوعی که درباره آن با همسرتان جر و بحث کرده‌اید، صحبت کنید. در فرآیند دلجویی، ما ثابت می‌کنیم که فرد از موضوع اهمیت بیشتری دارد.

برای اینکه موضوع به درستی مورد بحث قرار بگیرد به شنونده نیاز است و اگر همسرتان حالش بد باشد این اتفاق درست نمی‌افتد. با دلجویی بی‌موقع و گفتن جملاتی مانند «خیلی خب هر چی تو می‌گی» او را از درد دل کردن با خودتان پشیمان می‌کنید و حتی باعث ایجاد احساس گناه در او می‌شوید. وقتی با نرمی جلو بروید و به او احترام بگذارید او هم انعطاف پذیر‌تر می‌شود. برای به نتیجه رسیدن عجله نکنید.