هر سال خانه تکانی و تمیزکردن آن و خرید برای ایام قبل از عید هزینه ها و مخارج خاص خود را می طلبد که موارد مختلف آن را برایتان لیست کرده ایم.
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، تکاپوی مردم برای خانه تکانی هم بیشتر میشود. آغاز فعالیتهای موسوم به خانه تکانی نه تنها بعضی از بازارها را داغ میکند بلکه هزینههای اضافیای هم به هزینههای پیشین خانوارها اضافه میکند. در این گزارش برخی از این هزینههای مرسوم را در کنار هم قرار دادیم تا کمترین هزینه خانه تکانی برای یک خانوار طبقه متوسط را محاسبه کنیم.
هزینه وسایل شوینده
بیشترین موادی که این روزها از آن استفاده میشود، انواع مواد شوینده است. مواد شوینده امروزی دارای تقسیمات گوناگون هستند و اگر شما قصد داشته باشید تا خانه خود را برای سال نو تمیز کنید باید از مواد شویندهای که برای منظور خاصی در نظر گرفته شده است استفاده کنید. حتی اگر کسی از کمک کارگر برای نظافت خانه استفاده کند، باز هم باید مواد مورد نیاز وی را تهیه و در اختیارش قرار دهد. به این ترییب میتوان گفت که خریداری مواد شوینده مختلف یکی از الزامات خانه تکانی است.
خدمات نظافت راهپله و ساختمان
یکی از اصلیترین بخشهای خانه تکانی شستن پنجرهها، دیوارها و کف است. مردم بسیاری هستند که برای این کار از نیروهای نظافتی استفاده میکنند. وقتی به آگهیهای مربوط به این نیروها مراجعه میکنید به عناوینی مثل: «نظافت کار حرفهای؛ ۸ ساعت ۲۰ هزار تومان» و یا «پس از رضایت از نظافت پرداخت شود؛ ۳۰ هزار تومان برای ۸ ساعت کار» مواجه میشوید. اما هنگامی که با این شمارهها تماس میگیرد میگویند که این نرخها برای کارگران قراردادی است و نرخ دستمزد کارگرهای روزانه متفاوت است.
میانگین قیمت دستمزد نیروهای نظافتی به شرح زیر است:
البته متراژ خانه هم در این دستمزدها موثر هستند.
خدمات قالی شویی
با توجه به آنکه شستن فرشها زحمت زیادی دارد و حتی گاهی کارگران هم از این کار سر باز میزنند، بازار کار قالیشویان در این دوران پر رونق میشود.
در این میان هزینههای دیگری هم همچون شست و شوی فرشهای عتیقه، رنگ برداری، پرداخت و دارکشی و هزینه بسته بندی و کاور در زمره توافق طرفین قرار گرفته است.
خدمات خشک شویی
نباید از هزینههای لباسهای سال نو هم گذشت. بسیاری از مردم برای آماده شدن جهت دید و بازدیدهای عیدانه، لباسهای خود را به خشک شویی میسپارند.
به گفته رییس اتحادیه خشکشویی تهران نرخ خشکشوییها تا پایان سال تغییری نخواهد کرد اما افزایش ۲۰ دردصدی این خدمات در سال جدی در حال بررسی است.
تمام این هزینهها بدون در نظر گرفتن مصرف برق و آب آورده شده است. با توجه به افزایش میزان استفاده از ماشین لباسشویی، ماشین ظرف شویی، جارو برقی و اتو در این دوران آن هم در پیک زمانی، میتوان گفت که هزینههای آب و برق هر خانوار در این دوران حدود ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت.
حال بدون در نظر گرفتن این هزینهها، اگر بخواهیم تنها جمع هزینههایی که آورده شد را با هم جمع بزنیم، درمیابیم که حدود هزینههای خانه تکانی برای خانوارهای متوسط به چه میزان است. با این حساب تجسم کنید که یک فرد قصد دارد خانهای ۱۰۰ متری را برای عید تمیز کند. این خانه تکانی چقدر آب میخورد؟