منشا ابتلای گوش به عفونت در برخی دستکاری ها و وارد کردن برخی اشیا به درون گوش است که خشک کردن ناصحیح گوش نیز از جمله عوارض ابتلای گوش به عفونت است!
دکتر امیر آبآبزاده ، اظهار کرد: علت این عفونتها، حساسیت پوستی یا درماتیت است. این حساسیتها گوش را تحریک کرده و موجب خارش و تورم و سپس ایجاد عفونت میشود.
وی افزود: خارش و تورم و درد از علائم عمده این عفونتها است که گاه با ترشحات چرکی همراه میشود.
آبآبزاده تصریح کرد: شستوشوی گوش در بیمارانی که به این عفونت دچار هستند، ممنوع است. برای درمان این عارضه باید با گرمای موضعی، مسکنهای ضدالتهاب و آنتیبیوتیکهای موضعی، درد را آرام کرده و برای خارج کردن ترشحات چرکی از گوش، از ساکشن یا مکش استفاده کرد.
وی ادامه داد: برای خارج کردن ترشحات چرکی نباید از گوشپاکن و اجسامی که گوش را تحریک میکنند، استفاده کرد و در مجموع باید از فرو بردن اجسام خارجی به درون گوش اجتناب کرد.
این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: استفاده از گوشپاکن برای پاک کردن جرمهای طبیعی گوش، اشتباه است زیرا میتوانند موجب عفونت گوش خارجی در افراد شود.
وی عنوان کرد: ایمنی بدن افرادی که دارای بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای مشابه هستند، کم است و در نتیجه مستعد ابتلا به عفونت گوش هستند.
آبآبزاده یادآور شد: یکی از علائم محرک در ایجاد عفونت گوش، ورود آب به گوش است. شناگران و کسانی که زیاد حمام میکنند، مستعد ابتلابه این عفونت هستند و از درد و تورم رنج میبرند. برای جلوگیری از این عارضه، بهتر است این افراد از گوشگیر یا پلاک گوش استفاده کرده و داخل گوش را در هنگام شنا و حمام چرب کنند. همچنین توصیه میشود بعد از حمام و استخر، داخل گوش به وسیله سشوار خشک شود.
این متخصص بیماریهای گوش و حلق و بینی اظهار کرد: گرد و خاک و آلودگی هوا از عوامل تحریک گوشهای حساس است و شانس عفونت گوش خارجی را افزایش میدهد. پس در هنگام وقوع آلودگی هوا در خانه بمانید یا در خارج از منزل، گوش خود را بپوشانید.
وی گفت: برای کسانی که مکرر به عفونت گوش خارجی دچار میشوند، لیزر سرد توصیه میشود. این شیوه بدون عارضه و درد است که در چند جلسه، تورم و عفونت را سریعا از بین برده و موجب ترمیم پوست گوش میشود