X2604-L-10

حنجره از مهمترین عضوهای بدن است که در نتیجه هرگونه تصادفات و یا حتی با آب و هوای آلوده نیز ممکن است آسیب ببیند

دکتر بهنام کاظمی  با اشاره به اینکه علائم بیماری های حنجره شامل اختلال در کیفیت صوت و تنگی نفس به صورت اعم است، گفت: بیماری های حنجره به دو دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود که در فرم خوش خیم آن در صورت استفاده بیش از حد حنجره، بیماری های عفونی ویروسی چون کروپ (خروسک) و بیماری های دیگر پیش می آید.

وی در ادامه افزود: مهم‌تر از آن سرطان‌های حنجره است که متاسفانه به دلیل مصرف بیش از حد سیگار و مشروبات الکلی رو به افزایش است که در صورت عدم مراجعه زودهنگام، متخصصان ناچار به خارج کردن کل حنجره برای نجات جان بیماران می‌شوند.

این جراح گوش، گلو و بینی با بیان اینکه دلایل گرفتگی صدا می‌تواند ناشی از تروما، سرطان حنجره و مسائل شغلی باشد، تصریح کرد: تغییرات هورمونی در دوران تخمک‌گذاری، دوران حاملگی و دوران یائسگی، عامل تغییرات روحی و خلقی در ساعات مختلف روز، استفاده بیش از حد از مواد شوینده شیمیایی به خصوص سفیدکننده‌ها، لوازم آرایشی و استنشاق انواع عطر و اسپری در زنان از دلایل گرفتگی صدا است. استفاده از داروهای محرک نیز تاثیر نامطلوب بر لایه‌های مخاطی محافظتی حنجره می‌گذارد که باعث گرفتگی صدا می‌شود.

کاظمی با تاکید بر اینکه گرفتگی صدا در کودکان جز تعداد محدودی که به صورت مادرزادی و ناشی از شلی حنجره است، بیشتر اکتسابی است خاطرنشان کرد: گریه یک پدیده طبیعی است و نمی‌تواند ایجاد آسیب در حنجره کند. عواملی مانند جیغ زدن‌های ناگهانی با منشا اختلال خلقی، سرفه‌های شدید ناشی از بیماری های التهابی ریه، حلق و سینوس، وجود عامل آلرژی در محیط زندگی یا آلرژی به مواد غذایی و تقلید از صداهای مختلف نقش مهمی در گرفتگی صدا یا آسیب‌های حنجره می‌شود.

کاظمی در پایان یادآور شد: علامت اولیه این عارضه تنگی نفس و گرفتگی صدا است که به درجات مختلف بروز می‌کند و تشخیص به موقع گرفتگی صدا و درمان به هنگام، نقش بسزایی در بهبودی دارد.