cook-oil

بیشتر وقتها , چربی به عنوان  بخش ناسالم  غذا  درنظر گرفته می‌شود. ولی چربی انواع گوناگونی دارد که  فقط برخی از آن‌ها سالم نیستند. چربی‌های سالم مثل اسیدهای چرب امگا 3 و یا چربی‌های اشباع شده و یا اشباع نشده، تاثیر مهمی در سلامت مغز و سلول‌های بدن شما دارند.  بسیاری از آن‌ها تاثیری  خوبی بر سلامت انواع اعضای بدن از جمله مغز و قلب دارند. در اینجا چند راه آسان برای دریافت دوز روزانه‌ی خود از چربی‌های خوب را معرفی می‌کنیم.

روغن آشپزی‌تان را عوض کنید

سوپر مارکت‌ها مجموعه متنوعی از روغن‌ها را برای آشپزی ارائه می‌دهند و تعداد قابل توجهی از مردم از کره و مارگارین هم استفاده ‌می‌کنند. روغن‌های مایعی که از گیاهان بدست آمده‌اند بهترین انتخاب برای آشپزی هستند زیرا آن‌ها دارای سطوح بالایی از چربی‌های سالم می‌باشند. روغن‌های خوب, روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان و یا روغن سویا هستند. هر روغنی که از حیوانات بدست می‌آید، مانند کره، دارای چربی‌های ناسالم بیشتری است و باید از آن اجتناب شود. در مطالعات مشخص شده است که هنگام پخت در دمای بالا، روغن زیتون بهترین عملکرد را دارد.

به مواد غذاییتان آجیل یا تخمه اضافه کنید

آجیل یا تخمه می‌تواند به خودی خود به عنوان یک میان وعده‌ی سالم خورده شود. بادام، بادام زمینی، دانه‌ی ماکدمیا، فندق، گردو و بادام هندی همه حاوی مقادیر بالایی از چربی‌های اشباع نشده و سالم هستند. آفتابگردان، کنجد و تخم کدو همه غنی از چربی اشباع نشده بالایی هستند. آجیل و دانه‌ها، پروتئین و فیبر نیز به وعده‌های غذایی‌تان اضافه می‌کنند که به شما کمک خواهد‌کرد تا برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید.

برای گوشت قرمزتان جایگزینی پیدا کنید

مطالعات بسیاری نشان داده ‌است که گوشت قرمز، مصرف کنندگان را در معرض خطر بالاتری از انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی, قرار می‌دهد. بخشی از این خطر احتمالا به دلیل وجود مقادیر زیادی از چربی‌های اشباع شده ناسالم موجود در گوشت حیوانات است. ماهی، از سوی دیگر، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که سلامت مغز و قلب را افزایش می‌دهد. فرآورده‌های سویا مانند توفو در اسیدهای چرب اشباع نشده غنی هستند و در انواع مختلفی از اشکال، بافت‌ها و طعم‌ها برای افرادی که در مصرف سویا دقت می‌کنند, یافت می‌شود.

بیشتر آووکادو مصرف کنید

این میوه‌ی سبز غنی از انواع چربی‌های سالم است و می‌توان آن را به همه‌ی وعده‌های غذایی از جمله ساندویچ، سالاد، آبمیوه, سالسا و سوپ اضافه کرد. آووکادو همچنین غنی از فیبر است و سبب می‌شود بعد از غذا به طور قابل توجهی بیشتر احساس سیری کنید.

زیتون به عنوان میان وعده

زیتون، مانند روغن زیتون سرشار از چربی اشباع نشده و سالم می‌باشد. مزیت زیتون در مقایسه با سایر غذا‌های میان وعده‌ای این است که کالری پایینی دارد, بنابرین شما می‌توانید با اطمینان دوز روزانه‌ی خود را از چربی‌های خوب بدون افزایش مقدار کالری دریافت کنید.