ریشه ترس و اضطراب و افسردگی و از این نوع اختلالات خلقی از دید طب سنتی مزاج هر فرد است که نوع مزاج و ارتباط آن با خلقیات فردی را در این مطلب آورده ایم.
از دیدگاه طب سنتی خون شامل 4 خلط سودا، بلغم، دم و صفراست که اگر هریک از این اخلاط در خون زیاد شود فرد دچار سوءمزاج میشود و به اصلاح غلبه اخلاط بروز پیدا میکند. سوءمزاج هر کدام یک از اخلاط 4گانه خود دارای نشانههایی است که خود فرد میتواند تشخیص دهد.
نشانههای غلبه خلط سودا
1.خشکی و بی طراوتی پوست
2.ایجاد لکههای تیره در پوست
3.وسواس و عدم تمرکز
4.ناامیدی و بدگمانی و ترس
5.کابوس و بی خوابی
6.خرده خوری و اشتهای کاذب
7.سوزش سر دل
8.گرفتگی عضلانی(خصوصاً پشت ساق)
9.تأخیر در پریود و دفع خون لخته ای و تیره
سید جواد علوی کارشناس طب سنتی میگوید: فصل پاییز و سالهای کهولت و پیری و مصرف غذاهای مولد خون سودا مانند خوردن گوشت قدید (حیوان پیر مانند گاو)، مصرف غذاهای خمیری مانند ماکارونی، پیتزا، سوسیس و کالباس، قارچ خود موجب افزایش خلط سودا در خون شده که بیماری تولید میکند.
غذاهای مضر برای افرادی که دچار سوءمزاج سودا میشوند و برخی از نشانههایی که در قسمت بالا بیان شده است را دارا هستند.
غذاهای مضر برای سوءمزاج سودا
گوشت گاو،گوشت گوساله،گوشت قرمز زیاد، ماهی شور و دودی، سوسیس و کالباس، ترشیجات و هر چه ترش است، لیمو ترش و آبلیمو، آبغوره، سرکه کم، ماست ترش، شوریجات، پنیر شور، نمک زیاد، کشک، سیر و پیاز خام (زیاد)، میوههای ترش، پرتقال ترش، انار ترش،گریپ فروت، هندوانه، گوجه فرنگی بیش از یک عدد، خیار بیش از 2 عدد، کلم و گل کلم، بادمجان، کیوی، لوبیا سبز، ذرت، آلو (زیاد)، هلو (زیاد)، قارچ، عدس، حبوبات زیاد، چای پُررنگ، سُس، غذاهای مانده، خرما بیش از 2 عدد