کم شدن قدرت یادگیری، کم شدن نیروی حافظه، بی تمرکزی، سردرد، سرگیجه، عصبانیت، افسردگی، بیمیلی و بیحوصلگی از عوارض عصبی ناشی از افت قند خون و نخوردن صبحانه در کودکان است.
برلیانت بزرگمهر در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: صبحانه مهمترین وعده غذایی افراد است و خوردن صبحانه در کودکان برای آغاز یک روز پرتحرک از نظر جسمی و فکری بسیار با اهمیت است.
مشاور تغذیه گفت: بدن کودک از شب تا صبح غذا دریافت نمیکند بنابراین مواد مغذی به بدن نمیرسد و کودک دچار افت قند خون میشود.
وی افزود: از طرفی چون کودکان معده کوچکی دارند نیاز به تعداد وعده غذایی بیشتری دارند و باید در هر وعده مقدار غذایشان به گونهای باشد که معده تحمل میکند بنابراین کودکان زودتر دچار افت قند خون میشوند.
بزرگمهر ادامه داد: افت قند خون میتواند باعث عوارضی در کودک شود.
مشاور تغذیه گفت: کاهش قدرت یادگیری، کاهش قدرت حافظه، عدم تمرکز، سردرد، سرگیجه، عصبانیت، افسردگی، بیمیلی و بیحوصلگی از عوارض عصبی ناشی از افت قند خون در کودکان است.
بزرگمهر در پاسخ به پرسشی، مبنی بر اینکه «چرا بعضی از کودکان میل به خوردن صبحانه ندارند؟»، گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند.
وی گفت: اگر کودک دیر شام بخورد، صبح میلی به صبحانه ندارد همچنین خوردن شام سنگین و سرخ کرده که مدت توقفش در معده زیاد است میتواند میل به خوردن صبحانه در کودک را کاهش دهد.
مشاور تغذیه گفت: کودکانی که دیر میخوابند صبح نمیتوانند وقت کافی برای صبحانه اختصاص دهند و استرس و اضطراب برای زودتر رسیدن به کلاس یا کارهای روزمره آنها را از خوردن صبحانه باز میدارد.
بزرگمهر الگوبرداری از پدر و مادر را مسئله مهم دیگری در این بین دانست و افزود: اگر پدر و مادر عادت به خوردن صبحانه نداشته باشند کودک نیز از آنها الگوبرداری کرده و میلی به خوردن صبحانه ندارد.
مشاور تغذیه گفت: برای اینکه کودکان الگوی تغذیهای سالم داشته باشند باید والدین عادات غذایی خود را اصلاح کنند.