2
متخصصین تغذیه براین باورند که خوردن  نوشابه سبب جلوگیری از جذب آهن و کلسیم شده و کم خونی و پوکی استخوان را باعث می‌شود.

با توجه به این که از مواد افزودنی، فسفات و شیرین کننده در تهیه نوشابه‌ها استفاده می‌شود، استفاده از آن بسیار مضر بوده و با ورود به بدن سوخت و ساز و متابولیسم فرد را دچار مشکل می‌کند، بنابراین بهتر است که این نوشیدنی از برنامه غذایی حذف شود.

خانواده‌ها سعی کنند از همان سنین کودکی به شدت از دادن نوشابه به فرزندانشان جلوگیری کنند و دوغ را جایگزین آن نمایند. دیابت، افزایش وزن و چاقی مفرط از عوارض استفاده از نوشابه به ویژه از سنین کودکی است. همچنین این نوشیدنی مضر موجب اختلالات رفتاری در کودک نیز می شود.

متخصین تغذیه در رابطه با نوشابه‌های ورزشی نیز اظهار کردند قبل از تهیه این نوشابه‌ها حتما باید به این نکته توجه شود که توسط کدام کارخانه ساخته شده‌اند، چه میزان مواد افزودنی در آن استفاده شده و آیا مورد تایید وزارت بهداشت است یا خیر.

وی خاطرنشان کرد: مصرف این نوشابه ها باید تنها زیر نظر مربی ورزشی و متخصص تغذیه و در اندازه مجاز صورت بگیرد، وقتی فردی ورزش می‌کند آب و برخی مواد معدنی بدن او نظیر پتاسیم و کلسیم در اثر تعریق کاهش می‌یابند که می‌توان از طریق استفاده از نمک یا آبلیمو نیز آن را جبران کرد.