آووکادو، فقط بخاطر خوش طعم بودن آن نیست و منفعتهای بسیار عالی دارد . آووکادو بهترین و مفید ترین چربی ها را د ارد، پتاسیم موجود در ان از موز هم بیشتر است، سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است. ما می توانیم در درست کردن غذا برخی از مواد غذایی را حذف و عوض آن از آووکادو استفاده کنیم در این صورت غذای سالمی درست میکنیم
آووکادو به جای مایونز
ما از سس مایونز در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می کنیم، از سالاد تن و تخم مرغ گرفته تا سالاد مرغ. اما سس مایونز حاوی چربی های ناسالم است و استفاده از اون برای برخی از افراد، منع پزشکی دارد. به جای مایونز از آووکادو استفاده کنید. هم طعم و بافت مورد نظر ما رو به غذا می دهد و هم چربی موجود در اون از نوع چربی های سالم است. برای این کار، کافیست که کمی آووکادو رو به صورت خمیر در آورده و اگر این خمیر، سفت تر از میزان انتظار بود، یک قطره روغن زیتون به اون اضافه کنید.
آووکادو به جای پنیر
البته پنیر به خودی خود، یک ماده غذایی ناسالم نیست اما در مواردی که پنیر پرچرب یا شور است، بهتر است که با احتیاط مصرف شود. بعضی از افراد، عادت دارند که پنیر رو همراه با نان، سبزیجات و حتی در کنار گوشت، مصرف کنند. شما می توانید هر از گاهی از آووکادو به جای پنیر استفاده کنید (مخصوصاً اگر مشکل کلسترول و پرفشاری خون دارید). آووکادو رو قطعه قطعه کرده و به جای پنیر در تهیه ساندویچ از اون استفاده کنید.
آووکادو به جای کره
این مورد رو می توان یک معجزه تلقی کرد. ما می توانیم به جای کره در تهیه کیک از آووکادو استفاده کنیم. به این ترتیب، به جای اینکه کیک ما حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و مضر باشد، از چربی خوب (چربی غیر اشباع مونو) در تهیه اون استفاده شده است. امروزه انواع و اقسام دستورهای پخت کیک وجود دارند که به جای کره از آووکادو در تهیه اونها، کمک گرفته شده است.
آووکادو به جای خامه ترش
بعضی ها عادت دارند که از خامه ترش در تهیه سوپ یا تهیه غذاهایی که اساس اونها چرب هست، استفاده کنند. با جایگزین کردن خامه ترش با آووکادو، هم بافت غذا تغییر پیدا نمی کند و هم علاوه بر چربی سالم، مواد مغذی ارزشمند بیشتری رو در اختیار بدن قرار می دهیم.
آووکادو به جای نان
درست است که آووکادو بافت و طعم متفاوتی از نان دارد اما مطمئن باشید که اگر به جای نان از آووکادو در تهیه میان وعده استفاده کنید، ضرر نکرده اید و طعم خوبی رو تجربه خواهید کرد. مثلاً می توانید، تخم مرغ رو داخل آووکادو بپزید یا مثلاً به جای ورقه نان یا حتی کاسه، سالاد تن رو داخل آووکادو که به صورت کاسه یا نان در زیر غذا، عمل می کند، استفاده کنید.
آووکادو به جای بستنی
واقعیت این است که برای عاشقان بستنی، آووکادو نمی تواند طعمی کاملاً مشابه تولید کند اما اگر بتوانیم هوس خوردن یک خوراکی چرب و خنک رو با آووکادو فرو بنشانیم، قدم خیلی خیلی بزرگی در جهت سلامتی خودمون برداشته ایم. می توانیم یک بار امتحان کنیم. کم کم به طعم آووکادو عادت می کنیم. مصرف آووکادو انقدر برای بعضی از افراد جا افتاده است که دیگر به سراغ بسیاری از منابع چربی نمی روند و طعم آووکادو رو به طعم بعضی دیگر از چربی ها، ترجیح می دهند.
نکته بسیار مهم
توجه داشته باشید که آووکادو میوه بسیار چربی است که چربی اون از نوع چربی های سالم می باشد اما این بدین معنا نیست که آووکادو خاصیت چاق کنندگی ندارد و یا اینکه کمتر از چربی های مضر، وزن رو افزایش می دهد. چربی، چه سالم و چه مضر، در صورتی که در مصرف اون زیاده روی کنیم، ما رو چاق می کند. اما مسلماً مصرف چربی سالم ارجحیت دارد. پس اگر رژیم کاهش وزن دارید، در مصرف چربی های سالم هم تعادل رو رعایت کنید.
منبع : yeka.ir