دلبر نیروشک با اشاره به هیجانهایی که در افراد وجود دارد، اظهار داشت: هیجانها، واکنش بدن به اتفاقاتی هستند که در اطراف انسان رخ میدهند و ما برای توضیح آنها از کلمه «احساس» استفاده میکنیم.
وی افزود: به دلیل اینکه اتفاقات اطراف ما مدام در حال تغییر هستند، طبیعی است که احساساتمان نیز تغییر میکند.
این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: هر چه افراد احساسات خود را بهتر بشناسند بیشتر با خود آشنا خواهند شد، افراد برای توضیح احساسات خود از واژههایی مانند «ذوقزدگی»، «افتخار»، «شگفتی»، «سربلندی»، «خجالت»، «دلواپسی»، «سردرگمی»، «حسادت»، «ترس»، «دلسوزی»، «شجاعت»، «شرمندگی»، «رنجش» و … استفاده میکنند.
وی افزود: مغز پیامها را میگیرد و به بدن میگوید که چه واکنشی نشان دهد در واقع مغز شما احساساتتان را گرفته و آنها را جسمانی میکند.
نیروشک گفت: مغز شما کنترل همه فعالیتهایتان از نفس کشیدن تا احساسی که در هر لحظه نشان میدهید را در دست دارد، بیشتر عوامل مانند خوابهای بد، پرهیجان یا ترسناک نیستند مگر اینکه مغز شما تصمیم بگیرد و دستور دهد که حالت پرهیجان و ترسناکی به خود بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: مغز آنچه را میبینید، میشنوید، حس میکنید، میچشید و میگویید به شکل اطلاعات اولیه میگیرد و به سرعت به آنها پاسخ میدهد تا به بدنتان بگوید چه واکنشی نشان دهید.