آیا می دانستید قلب افراد واقعا می شکند؟آیا اطلاع دارید که شکستن قلب واقعی ست و به سندرم قلب شکسته معروف است!
“قلبم شکست” عبارتی آشنا برای همه ماست که احتمالاً آن را هم چندین و چند بار گفته ایم و هم شنیده ایم. اما سؤال اینجاست که آیا قلب انسان به واقع می شکند؟
شاید هیچ گاه شکستن به معنای مرسوم و عینی آن برای قلب انسان رخ ندهد، اما به طرز حیرت آوری استرس و ناراحتی در روابط عاطفی و احساسی زمینه ساز بسیاری از بیماری های قلبی می شود. در واقع سندروم قلب شکسته در میان افرادی که سطح بالایی از استرس مثل طلاق گرفتن یا مرگ همسر را در روابط عاطفیشان تجربه کرده اند بسیار شایع است. یکی دیگر از گروه های آسیب پذیر در برابر این سندروم افرادی هستند که شکست های مالی سنگین داشته اند.
پاسخ این سؤال که چرا انسان به سندروم قلب شکسته دچار می شود تقریباً واضح است؛ استرس شدید. در واقع ترشح بیش از حد هورمون های مرتبط با استرس مثل آدرنالین اثرات تخریبی بسیاری بر قلب انسان دارند. این سندروم نشانه های دیگری از قبیل سینه درد و سختی در نفس کشیدن دارد؛ نشانه هایی که به سادگی با مشکلات و بیماری های قلبی اشتباه گرفته می شود. این سندروم به صورت معمول در افراد بالای 50 سال و زنان اتفاق می افتد، هر چند بروز آن در زنان و مردان جوان نیز چندان غریب نیست.
به گفته پزشکان سندروم قلب شکسته را به هیچ عنوان نباید سَرسَری گرفت، زیرا این سندروم همانند هر مشکل قلبی کوچکی می تواند منجر به حملات شدید و خطرناک قلبی شود. اما جای امیدواری باقی است که این سندروم برخلاف حملات قلبی درمان پذیر است و گاهی عارضه های طولانی مدتی در عضلات قلبی به جا نمی گذارد. بسیاری از افرادی که در زندگی خود سندروم قلب شکسته را تجربه کرده اند پس از یک دوره کوتاه مدت دوباره سلامت کامل قلبی خودشان را به دست آورده اند. با این حال نمی توان انکار کرد که تشخیص سندروم قلب شکسته از حملات قلبی هم چنان یکی از چالش های پزشکان است!
منبع:شفقنا