چي لازم دارم؟
- ساقه كرفس خرد شده: سه پيمانه
- لوبيا چشم بلبلي: دو پيمانه
- روغن كنجد: به مقدار لازم
- پياز خرد شده: يك عدد بزرگ
- نمك، فلفل و زردچوبه و پودر كاري: به مقدار لازم
چطور بپزم ؟
لوبيا را از قبل بخيسانيد و نيم پز كنيد. ساقه كرفس خرد شده را بخارپز يا آبپز كنيد. بهطوري كه كرفسها كمي نرم شوند. پياز را با روغن كنجد و زردچوبه تفت ميدهيم و بعد كرفسها را به آن اضافه ميكنيد. بعد لوبياي نيم پز شده را به همراه نمك، فلفل و پودر كاري در ظرف بقيه مواد بريزيد. در آخر يك ليوان آب گرم در ظرف ميريزيم و خوراك بهطور كامل بپزد و جا بيفتد.
فوت كوزهگري
اگر به طعم زنجبيل علاقه داريد ميتوانيد مقداري زنجبيل را چاشني كار كنيد. طعم متفاوتي به خوراك شما ميبخشد.
چي لازم دارم؟
- سينه مرغ پختهشده: ۲ پيمانه
- ساقه تازه كرفس (خرد شده): ۲ پيمانه
- ذرت پختهشده: يك پيمانه
- خيارشور: ۲۰۰ گرم
- پيازچه خردشده: يك پيمانه
- سس مايونز: نصف پيمانه
- ماست چكيده پرچرب: نصف پيمانه
- نمك و فلفل: به ميزان لازم
چطور بپزم؟
خيارشورها را به اندازه پيازچه ريز كنيد. سينه مرغ پخته شده را به شكل نگيني برش بزنيد. ذرت، مرغ، خيارشور، پيازچه و ساقه كرفس را با هم مخلوط كنيد. سس مايونز و ماست چكيده را به مواد اضافه كنيد و همه مواد را خوب به هم بزنيد. در صورت تمايل ميتوانيد نسبت ماست چكيده يا مايونز را تغيير دهيد. نمك و فلفل و هر ادويه مور علاقه را به سالاد اضافه كنيد. براي تزئين ميتوانيد از مقداري ذرت و برگ كرفس روي آن استفاده كنيد.
فوت كوزهگري:
در صورت تمايل براي خوش طعم شدن سالاد ميتوانيد كمي آبليمو و روغن زيتون در آن بريزيد.
چي لازم دارم ؟
- برنج: 4 پيمانه
- كرفس خرد شده: 400 گرم
- گوشت چرخ كرده: 300 گرم
- پياز رنده شده: یک عدد
- سير له شده: 2 حبه
- رب گوجه فرنگي: 3 قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل، ادويه پلويي: به مقدار لازم
- پودر ليمو اماني: یک قاشق مرباخوري
- كره محلي: 50 گرم
- زعفران دم كرده: 2 قاشق غذا خوري
چطور بپزم؟
برنج را از قبل بخيسانيد و آبكش كنيد. ابتدا گوشت چرخ كرده را به همراه پياز، سير و ادويه مخلوط ميكنيم، بعد مواد را به شكل كوفته ريزه (قلقلي) در ميآوريم و تمام آنها را در يك تابه با كمي روغن سرخ ميكنيم. مواد را از تابه بيرون ميآوريم و كرفسهاي خرد شده را تفت ميدهيم تا كمي نرم شود. كوفتهها را به تابه بر ميگردانيم و به همراه كرفس و رب گوجه فرنگي تفت ميدهيم. يك پيمانه آب جوش به مواد اضافه ميكنيم و منتظر ميمانيم تا مواد خوب بپزند. بعد همه مواد را به صورت لايهيي ريخته و روي آن را پودر ليمو اماني ميپاشيم. براي مرحله آخر مقداري زعفران را با باقي كره محلي مخلوط كرده و روي غذا ميريزيم و آن را دم ميكنيم.
فوت كوزه گري
مي توانيد به همراه ساقه كرفسها، برگهاي آن را هم ريز خرد كنيد و به همراه كمي زنجبيل به در موادتان بريزيد.
چي لازم دارم ؟
- ساقه كرفس خرد شده: 700 گرم
- پياز: یک عدد متوسط
- آب مرغ يا استاك: 4 ليوان
- كره: 2 قاشق غذاخوري
- سيب زرد يا سبز سفت (پوك نباشد): یک عدد
- خامه: نصف پيمانه
- نمك و فلفل و جعفري: به مقدار لازم
چطور بپزم ؟
كرفس خرد شده را به همراه پياز خرد شده در تابه بريزيد. آب مرغ را به مواد اضافه كنيد و پس از به جوش آمدن به مدت 20 دقيقه منتظر شويد تا كرفسها خوب بپزند. سيب را پوست گرفته و نگيني خرد كنيد و آن را به همراه كره در يك تابه تفت بدهيد تا طلايي شوند. مخلوط كرفس و پياز و آب مرغ را با مخلوط كن ميكس كنيد و كمي بعد خامه را به آن اضافه كنيد. مواد را دوباره با هم ميكس كنيد. در آخر سيب و نمك و فلفل را در سوپ بريزيد و روي آن را با جعفري تزئين كنيد.
فوت كوزهگري
ميتوانيد قطعاتي از ساقه كرفس را به همراه سيب سرخ كنيد و به همراه كمي پنير پارمسان براي تزئين روي سوپ بريزيد.
چي لازم دارم؟
- كرفس: 2 شاخه
- شير: يك پيمانه
- تخم مرغ: 4 عدد
- زرشك: 2 قاشق غذاخوري
- آرد: 2 قاشق غذاخوري
- نمك و فلفل: به مقدار لازم
- گردوي خرد شده: 3 قاشق غذاخوري
چطور بپزم؟
ابتدا ساقه كرفس به همراه برگها را بشوييد و بعد آنها را ساطوري خرد كنيد. تخممرغها را در ظرفي شكسته و زرشك را به همراه مغز گردو با آن مخلوط كنيد و مواد را خوب به هم بزنيد. كرفس خردشده را با نمك و فلفل مخلوط و به ساير مواد اضافه كنيد. آرد را در شير بريزيد و آنقدر هم بزنيد تا مايه يكدست و صافي به دست بيايد. همه مواد را با هم تركيب كنيد و در يك ظرف پيركس بريزيد. كوكوي شما پس از 30 تا 40 دقيقه در دماي 180 درجه سانتيگراد در فر آماده خواهد شد. براي تزئين از ماست چكيده، خيارشور و هويج ميتوانيد استفاده كنيد.
فوت كوزهگري
اگر ميخواهيد روي كوكوي شما هم طلايي شود، پس از پختن كمي روغن روي آن بريزيد و براي چند دقيقه شعله بالاي فر را روشن كنيد.
چي لازم دارم؟
- فيله مرغ: پنج عدد
- پاستا صدفي: 500 گرم
- مايونز كم چرب يا خامه: يك پيمانه
- آبليمو تازه: يك سوم پيمانه
- كرفس خرد شده: 200 گرم
- پياز: يك عدد متوسط
- نمك دريايي و فلفل آسياب شده: بهمقدار لازم
- روغن كنجد: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
ابتدا كرفس را با كمي روغن كنجد و نمك تفت دهيد تا كمي نرم شود. بعد فيله مرغ را خرد كرده و در روغن كنجد تفت دهيد. در تابه را بگذاريد تا مغز پخت شود. پس از آن پاستا را در قابلمه بزرگي از آب جوش بجوشانيد و به آن نمك اضافه كنيد و 10 دقيقه منتظر شويد تا پاستا بپزد. سپس آن را آبكش كنيد و روي آن آب سرد بريزيد. فيله مرغهاي پخته شده را به همراه مايونز، آبليمو، نمك و فلفل مخلوط كنيد و كرفس را به آن اضافه كنيد. در آخر پاستا را به باقي مواد اضافه و خوب مخلوط كنيد.
فوت كوزه گري
برگهاي تازه ساقههاي كرفس را هم خرد كرده و در پاستا بريزيد. بعضي از آنها را براي تزئين روي پاستا بگذاريد. در صورت تمايل ميتوانيد كمي پودر سير به پاستا اضافه كنيد تا طعم پاستای شما متفاوت تر از همیشه شود.