secureattach

مادرانی که با زایمان زودرس مواجه می شوند دچار احساسات دوره ای خواهند شد که دراین مطلب می خواهیم آنان را توضیح دهیم.

زایمان زودرس شما را با احساساتی آشنا می کند که بعد از زایمان زودرس تجربه می کنید و ممکن است برای تان تا حدی گیج کننده باشد.

اگر نوزاد شما در هفته 35 تا 37 متولد شود، احتمالا تولدش فقط باعث شگفتی می شود و یک جور سوپرایز برای پدر و مادر است. با توجه به اینکه در این زایمان ها نوزاد معمولا مشکل خاصی ندارد، مادران هم دچار نگرانی چندانی نبوده و حتی از تولد بچه استقبال می کنند چون حدود 9 ماه بارداری خسته شان کرده است. اما نوزادانی که خیلی زودتر از موعد مقرر متولد می شوند اغلب دچار مشکلات جسمی از جمله اختلالات تنفسی هستند و این وضعیت می تواند خانواده را با نوعی بحران جدی روبرو کند.

وقتی در معرض زایمان زودرس قرار دارید
قرار گرفتن در معرض زایمان زودرس یا دانستن این نکته که ریسک فاکتورهای شما برای زایمان زودرس بالاست، موقعیتی ترسناک و استرس آور است. در این وضعیت شما مطمئن نیستید که تا کی می توانید به بارداری تان ادامه دهید و هر لحظه انتظار دارید که کیسه آب تان پاره شده یا دچار خون ریزی شوید. از آنجا که استرس در این مرحله فقط وضعیت را بدتر می کند، بهتر است جوری برنامه ریزی کنید که در هر لحظه نزدیک بیمارستان باشید. مثلا اگر خانه خودتان به بیمارستان دور است، به منزل والدین یا والدین همسرتان نقل مکان کنید.

احساس گناه ناشی از زایمان زودرس
اگر بدانید که زایمان زودرس برای شما قطعی است ممکن است دچار احساس آسیب پذیری، احساس گناه و نگرانی از سلامت نوزاد در هنگام تولد شوید. اگر چه پزشک در این مرحله توضیحات لازم را به مادران می دهد ولی معمولا تا بعد از تولد نوزاد و اطمینان از سلامت او احساسات منفی مادرانه شما کنترل نمی شود.

احساسات مادر زمان بهبودی نوزاد
وقتی نوزاد شما به صورت نارس متولد شده و وارد فرایند مراقبت های ویژه می شود، نوسانات احساسی مادر تشدید می شود. اگر پیش از این تجربه تولد نوزاد نارس داشته اید، با به دنیا آمدن نوزاد جدید احساس از هم پاشدگی می کنید. از آنجا که روند بهبود نوزاد در یک روز به خوبی پیش می رود و روز دیگر ممکن است سر و کله یک عارضه جدید پیدا شود، احساسات مادرانه شما هم به شدت در نوسان است و بالا و پایین می شود. در این مرحله اگر استرس بیش از حد دارید یا احساس می کنید دچار افسردگی شده اید، حتما با یک روان شناس صحبت کنید چون ادامه وضعیت فعلی نه فقط به خودتان آسیب می زند بلکه توان نگهداری از نوزاد که به دقت و توجه زیادی نیاز دارد و همچنین رسیدگی به سایر فرزندانتان (اگر داشته باشید) را نیز از شما می گیرد.

 

منبع:نی نی بان