berries-1

برطبق نتایج تحقیقات اخیر، خوردن توت برای افراد مبتلا  به دیابت نوع 2 مفید است. توت حاوی ترکیباتی بنام آنتوسیانین anthocyaninsاست که دارای تأثیرات مفیدی بر تعدادی  از عوامل مرتبط با دیابت نوع 2 می باشد.

 زغال اخته، توت فرنگی، تمشک، گیلاس، کلم قرمز و انگور قرمز منابع بسیارخوبی از آنتوسیانین ها هستند.

 در پژوهش های پیشین تأثیر آنتوسیانین ها بر مدلهای حیوانی مبتلا به دیابت نوع 2 تحقیق شده بود. در این  تحقیق که نتایج آن در مجله ی Nutritionمنتشر گردید بر تأثیرات این ماده بروی انسان بخصوص بر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تمرکز شده است.

دراین  تحقیق 58 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت داشتند که بطور تصادفی به دو گروه  تقسیم شدند به گروه اول 160 میلی گرم آنتوسیانین دو بار در روز داده شد درحالیکه برای گروه دوم دارونما(       placebo) تجویز گردید. دوز روزانه ی آنتوسیانینی که به گروه اول داده شد تقریباً معادل با مصرف 100 گرم زغال اخته در روز بود.

نتایج نشان داد آنتوسیانین موجب کاهش چندین عامل مرتبط با دیابت نوع 2 می شود که شامل  موارد  زیر است:

·        سبب کاهش 7.9درصدی کلسترول بد (یا لیپوپروتئین با دانسیته ی کم LDL) می شود.

·        سبب افزایش 19.4درصدی کلسترول خوب (لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا یا HDL) می شود.

·        سبب کاهش 23 درصدی مقدار تری گلیسرید  خون می شود.

·        مقاومت به انسولین را به میزان 13درصد کاهش می دهد.

·        سبب افزایش 23.4درصدی مقدار ادیپونکتین می شود، این هورمون توسط سلولهای چربی ترشح  می شود و تعیین  کننده ی حساسیت  به انسولین است.

·        سبب کاهش 42.4درصدی مقدار بتاهیدروکسی بوتیرات یا BHBدر این افراد می شود. در افرادیکه دچار کتواسیدوز می شوند مقدار BHBافزایش می یابد از این ماده  برای شناسایی کتواسیدوز دیابتی (DKA)  قبل از شروع آن می توان استفاده کرد.

اهمیت یافته ها

 یافته های این تحقیق تاکیدی بر یافته های مطالعات قبلی است که بروی حیوانات انجام شده است. این یافته ها به روشنی فواید  قابل توجه مصرف مواد حاوی آنتوسیانین را بر افراد  مبتلا به دیابت نوع  2 نشان می دهند. به طور خلاصه: این یافته ها نشان می دهد که خوردن مقادیر زیادی از انواع توت به افراد مبتلا به دیابت درکنترل بیماریشان کمک می کند.

از مزایای  متعدد مصرف آنتوسیانین ها تأثیر آن بر مقدار کلسترول است به طور کلی  کاهش یک درصد  ازکلسترول بد یا لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)  معادل کاهش یک درصدی احتمال بروز بیماریهای قلبی  عروقی است.

همچنین افزایش یک درصدی کلسترول خوب یا لیپوپروتئین به چگالی بالا HDLبه کاهش یک درصدی  احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی کمک می کند. در این تحقیق در گروه اول ( آنتوسیانین استفاده  می کردند) خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی 27.3درصد کاهش یافت.

نویسندگان  مقاله خاطر نشان می کنند این یافته ها نشاندهنده ی تأثیرات مفید  مصرف مکملهای آنتوسیانین بر متابولیسم  افراد مبتلا به دیابت از طریق بهبود دیس لیپیدمی (غیر طبیعی بودن چربیهای خون) می باشد، این ماده  ظرفیت  آنتی اکسیدانی را افزایش داده و از مقاومت به انسولین جلوگیری می کند  .

منبع : diabetestma.org