سبزی که در عکس مشاهده می کنید ترخون نام دارد ترخون یکی از سبزی های بسیار معطر است که بیشتر برای ترشیجات و در پخت غذا برای معطر کردن استفاده می شود ما امروز قصد داریم تا این سبزی پرخاصیت و معطر را به شما عزیزان معرفی کنیم به همین منظور عکس ها و اطلاعاتی در رابطه با این سبزی در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم
ترخون یا تلخون (Artemisia dracunculus)، گیاهی پایا به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر تا یک متر است و دارای برگهای ساده به رنگ سبز است. برگهای قاعده ساقه آن به ۳ لوب تقسیم میشود و کاپیتولهای آن کوچک و به رنک سبز و خوشهای است. تکثیر آن از طریق پیدایش جوانهها در ریزوم گیاه صورت میگیرد . قسمت مورد استفاده ترخون برگها و سر شاخهها جوان گیاه است. از ترخون برای طعمدار کردن خوراکیهایی مثل شور نیز استفاده میشود.
ترکیبات شیمیایی
گیاه تازه ترخون دارای ۶۰ تا ۷۰ درصد استراگول، ۱۵ الی ۲۰درصد اوسیمن (ocimene) و متیل کاویاکول (methylchaviacol) میباشد. همچنین مقدار کمی نیز تانن در ترخون وجود دارد.
خواص درمانی
اشتها آور، مقوی معده، مدر، ضد اسکوربوت و کمی ضد کرم و قاعده آور است. برای رفع سکسکه و درمان قاعده گی نیز موثر است.
محل رویش
منشا اصلی ترخون در درههای آبرفتی روسیه و نواحی غربی آمریکای شمالی بودهاست اما اکنون پرورش آن در تمام نقاط ایران معمول است.