اگر هریک از نشانه ها و علائم را در کودکتان مشاهده کردید فورا وی را به پزشک مربوطه برسانید و بدانید فرزندتان در معرض بیماری است.
در اين زمينه لازم است چند علامت را به ذهن بسپاريد تا به محض مشاهده، کودک را نزد پزشک ببريد.
خوابيدن طولاني
به غير از چند مورد استثنايي، شرايط نوزاد خواب آلود جاي نگراني دارد. البته در ۴۸ ساعت اوليه پس از تولد، اغلب نوزادان کمي خواب آلوده اند.نوزادان قبل از اين که در چند هفته اول به يک برنامه سالم خوردن و خوابيدن عادت کنند، اغلب گرسنه مي شوند و بدخلقي مي کنند. بر حسب چند عامل از جمله وزن هنگام به دنيا آمدن، نوزاد هر ۲ تا ۴ ساعت بايد شير بخورد.اگر نوزاد ۲ روزه تا ۲ هفته اي در طول شب مي خوابد يا هر بار بعد از بيداري بيش از ۴ ساعت مي خوابد، جاي کمي نگراني دارد و بايد با پزشک مشورت کرد.
از دست دادن توانايي هاي قبلي
وقتي کودک مهارتي را مي آموزد و مدتي آن را انجام مي دهد، فراموش کردن آن کمي نگران کننده است.به عنوان مثال، کودکي که راه رفتن را آموخته است نبايد دوباره سينه خيز برود يا پس از شروع به حرف زدن، غان و غون کردن، امري نامتعارف است. همچنين کودکي که مثلاً مي توانست بند کفش هايش را ببندد اما اکنون قادر نيست. اين کودکان بايد حتماً توسط پزشک معاينه شوند. احتمال دارد اضطراب و استرس يا شايد تومور مغزي علت اين موارد باشد.
تند نفس کشيدن
بسياري از والدين با وجود مشاهده تند نفس کشيدن کودک، متوجه جديت موضوع نمي شوند. اغلب والدين با متخصصان اطفال تماس مي گيرند و از بي اشتهايي کودک گله مي کنند؛ در حالي که تند شدن تنفس مانع خوردن او شده است.
حتي در مورد کودکان بزرگ تري که مي توانند صحبت کنند، شايد متوجه نشوند که براي کامل کردن يک جمله يا خوردن بايد نفس بگيرند. بيماري هاي متعدد، به ويژه عفونت يا آسم مي تواند باعث نفس کشيدن تند در کودک شود. در اين شرايط براي معاينه کودک به پزشک مراجعه کنيد.
همچنين به محض کبود شدن بستر ناخن يا کناره ناخن بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد.
پخش شدن سريع جوش هاي ريز
اين حالت اگرچه نادر است، اما در صورت بروز بايد جدي گرفته شود.اين حالت به دليل عفونت باکتريايي است که سريع پخش مي شود.
اين جوش ها قرمز و بنفش رنگ است و با فشار وارد آوردن از بين نمي رود. ابتدا اين جوش ريز است و سپس بزرگ مي شود. طي چند ساعت، جوش از يک نقطه به تمامي قسمت هاي بدن پخش مي شود. البته همه جوش ها از اين نوع باکتري نيست اما در صورت شک کردن، بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد.
اضافه نکردن وزن
کودک بايد رشد کند. ميزان رشد به سن کودک بستگي دارد اما در هر سني که باشد، بايد اضافه وزن داشته باشد و رشد کند.
منبع:روزنامه خراسان