fruit-vegetable-1

پلی فنول ها بیشتر در ترکیبات  میوه ها، سبزیجات، قهوه، چای، آجیل، حبوبات و غلات وجود دارد. بالغ بر 8000 ترکیب فنولیک گوناگون در گیاهان  وجود دارد.پلی فنول ها شامل آنتی اکسیدان است، ضد التهابی و ضد سرطانی هستند. بنابراین  پلی فنول ها در جلوگیری از امراض مزمن گوناگون نقش داشته باشند.
در مطالعه ای که نتایج آن به تازگی در Journal of Nutrition منتشر شده است، جمعیتی شامل 807 مرد و زن با سن 65 سال و بالاتر به مدت 12 سال پیگیری شدند. در ابتدای مطالعه غلظت کل پلی فنول ادرار(TUP) اندازه گیری شد. همچنین کل پلی فنول رژیم غذایی با استفاده از یک پرسشنامه بسامد خوراک مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه میزان دریافت پلی فنول با استفاده از یک بیومارکر تغذیه ای یعنی غلظت TUP مورد بررسی قرار گرفت. این اولین مطالعه ای است که دریافت پلی فنول را نه فقط با استفاده از یک پرسشنامه بسامد خوراک بلکه به وسیله یک بیومارکر تغذیه ای ارزیابی کرده است. استفاده از بیومارکرهای تغذیه ای امکان ارزیابی دقیق تر و عینی تر رژیم غذایی را فراهم می سازد زیرا بر خلاف پرسشنامه وابسته به حافظه افراد شرکت کننده نمی باشد.
در طی 12 سال پیگیری 274 مورد مرگ در بین شرکت کنندگان روی داد. نتایج بررسی ها نشان داد که به طور کلی در افرادی که رژیم غذایی غنی از پلی فنول (>650 mg/day) مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که پلی فنول کمتری (<500mg/day) دریافت می کردند، مرگ و میر تا 30% کاهش یافت.
به گفته محققان نتایج این مطالعه تائید می کند که در افرادی که رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات مصرف می کنند خطر بیماری های مزمن مختلف و به طور کلی مرگ و میر کمتر است.
نکته عملی:  با توجه به نتایج این مطالعه باید به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی – عروقی، سرطان و … و در نتیجه برخورداری از عمر طولانی، دریافت مواد غذایی غنی از پلی فنول مانند سیب، انار، انگور، انواع سبزیجات، چای و … توسط تمامی افراد به ویژه سالخوردگان افزایش یابد.

منبع : www.yourdoctor.ir