index.jpg475247574

 

مادی که آلرژی به هوای سرد دارد و در شیردادن به کودکش شک دارد و می ترسد که بیماری اش به نوزادش سرایت کند بهتر است این مطالب را بخواند!

ممکن است برای بسیاری از مادرانی که فرزند شیرخواره دارند این سوال پیش آید که آیا در صورت سرماخوردن مادر می تواند به کودک خود شیر دهد یا نه و آیا شیردهی به نفع کودک است یا به ضرر وی؟

تغذیه با شیرمادر نيازهاي تغذيه اي شيرخواران را  تامين نموده و بهترين الگوي رشد و تكامل مطلوب كودكان را فراهم مي كند. شیرمادر یک مایع بي نظير و زنده حاوي عوامل ضد عفونت است که شیرخوار را در مقابل بسياري از بيماري ها و عفونت ها (مثل اسهال و  عفونت هاي گوارشي و تنفسي، عفونت گوش، آسم و اگزما و آلرژي….) محافظت می کند و مرگ و مير ناشي از اين بيماري ها را كاهش مي دهد و همچنين احتمال چاقي و بيماري هاي مزمن از جمله: بيماري هاي قلبي عروقي، پرفشاري خون، سرطان ها و ديابت را در بزرگسالي كاهش مي دهد.
وقتی مادری تب و سرماخوردگی دارد، بدنش سریعا آنتی‌بادی‌های مخصوصی می‌سازد که به شیرخوارش ایمنی می‌دهد.  زمانی که مادر احساس بیماری می‌کند، شیرخوارش نیز در معرض بیماری است ولی با ادامه شیردهی، دریافت آنتی‌بادی‌ها از طریق شیرمادر موجب می‌شود که او یا بیمار نشود یا اگر هم بیمار شود بیماری او بسیار خفیف باشد.

بسیاری از مادران راحت‌تر هستند که استراحت کنند و انرژی خود را ذخیره کنند و کودک را که در کنارشان خوابیده است شیر بدهند. برای مادری که به تنهایی از بچه‌ای نگهداری می‌کند، تغذیه با شیرمادر راحت‌تر است. او مجبور نیست برای تهیه شیرخشک بیرون برود و از رختخواب خارج شود و شیشه شیر را بشوید و شیر درست کند.
شیردهی حین بیماری و شرایط سخت، مادر را از نظر روحی حمایت می کند زیرا زمانی که مادر برخلاف تمایل اش نمی تواند زیاد به کودکش برسد و از او مراقبت کند شیر دادن یک راه بسیار خوب برقراری ارتباط است.

تب، مایعات بدن را کاهش و شانس یبوست و کم‌آبی را افزایش می‌دهد بنابراین مادری که دچار تب و سرماخوردگی است به مایعات بیشتری نیاز دارد. از طرف دیگر مادر می‌تواند با رعایت بهداشت مناسب، احتمال بیمار شدن کودک را کاهش دهد.بیماری معمولا از طریق تماس پوستی و ترشحات بینی منتقل می‌شود، نه از طریق شیر. بنابراین شستن مرتب دست‌ها انتقال از طریق پوست را کم می‌کند.

محدود کردن تماس‌های صورت به صورت نیز به مادر کمک می‌‌کند تا از تنفس قطرات آلوده ناشی از تنفس مادر توسط بچه جلوگیری شود. در مواردی که بیماری مادر بسیار مسری و جدی است هر وقت که مادر بچه را در آغوش می‌گیرد می‌تواند با استفاده از یک ماسک مانع انتقال بیماری از طریق تنفس، بینی و دهان خود به کودک شود. شیردهی حین بیماری و شرایط سخت، مادر را از نظر روحی حمایت می‌کند زیرا زمانی که مادر برخلاف تمایل‌اش نمی‌تواند زیاد به کودکش برسد و از او مراقبت کند شیر دادن یک راه بسیار خوب برقراری ارتباط است.
مسمومیت غذایی بعد از سرماخوردگی از موارد شایعی است که شاید یک مادر شیرده آن را تجربه کند.در تمام مدتی که مادر علایم گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی را دارد شیردهی بدون وقفه می تواند ادامه یابد.

وقتی مادر غذایی می خورد که به توکسین یا باکتری خاصی آلوده است، ممکن است مسمومیت غذایی پیدا کند که علایم آن به صورت استفراغ، کرامپ های شکمی و اسهال است. در این صورت این عوامل در روده او هستند ولی به شیر انتقال پیدا نمی کنند. در موارد متعددی، این شرایط موقتی است و طی چند روز از بین می رود و مشکلات دیگری به وجود نمی آید و خطری هم برای شیرخوار ندارند، فقط مادران برای جلوگیری از کم آبی بدن باید از مایعات فراوان استفاده کنند.

در موارد نادری مسمومیت غذایی سیستمیک می شود یعنی باکتری ها به جریان خون و شیر انتقال پیدا می کنند. مادر به شدت مریض است، اگر کشت خون عفونت سیستمیک را نشان بدهد، آنتی بیوتیک شروع و شیردهی به طور موقت تا منفی شدن کشت ها قطع می شود. در این شرایط جهت جلوگیری از احتقان پستان، باید شیر را دوشید و دور ریخت.

 

منبع:آوای سلامت