Fotolia_42450968_Subscription_XL-1

داشتن اندامی مناسب دغدغه مردم در این روزها شده و ساعاتی از روز را به رفع این دغدغه خود یا از طرق گرفتن انواع رژیم‌های لاغری و چاقی و پرداختن به برخی از ورزش‌ها می‌پردازند، آمارها حاکی از آن هستند که در سال‌های اخیر در ایران، بیش از نیمی از مردم ما دچار اضافه دریافت مواد غذایی هستند و بخشی هم کمبود دریافت و لاغری دارند.

آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد از مردم کشور ما دچار اضافه وزن هستند که مصرف فست فودها یکی از عوامل اصلی این افزایش وزن محسوب می‌شود.

 

متخصص تغذیه و رژیم درمانی در این باره اضافه کرد: امروزه زندگی اغلب مردم و به ویژه مردم شهرنشین از حالت طبیعی خود خارج شده و به عبارتی فرهنگ‌ها کاملا عوض شده و زندگی اغلب مردم به حالت کاملا ماشینی در آمده است.

حمید انتظاری ادامه داد: بچه‌ها تا همین چند سال پیش از خانه تا مدرسه پیاده می‌رفتند و در واقع روز خودشان را با ورزش آغاز می‌کردند، اما حالا پیاده رفتن تا مدرسه نوعی بی کلاسی است.

وی در مورد تفریحات ناسالم امروز خانواده‌ها افزود: علاوه بر این‌ها نوع تفریحات ما نیز عوض شده و در روزهای تعطیل به جای رفتن به دامان طبیعت، بیشتر به رستوران می‌رویم تا غذا بخوریم آن هم غذاهای چرب و پرکالری مانند فست فودها و در نهایت عدم تحرک، پرخوری و استفاده از خوردنی‌هایی با ارزش غذایی پایین و کالری بالا نتیجه‌ای جز چاقی و سوءتغذیه ندارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه آمارها حاکی از آن هستند که در سال‌های اخیر در ایران، بیش از نیمی از مردم ما دچار اضافه دریافت مواد غذایی هستند و بخشی هم دچار کمبود دریافت مواد غذایی و لاغری هستند، اضافه کرد: به طور کلی هر نوع انحراف از تعادل تغذیه‌ای که در اثر کمبود یا مصرف زیاده از حد مواد غذایی به وجود آید سوءتغذیه تلقی می‌شود.

وی تاکید کرد: در گذشته سوءتغذیه بیشتر در اثر کمبود مواد غذایی به وجود می‌آمد حال آن که امروزه سوءتغذیه ناشی از زیاد بودن مواد غذایی شایع شده و آمارها نشان می‌دهد ۶۰ درصد مردم کشور ما اضافه وزن دارند و از چاقی رنج می‌برند.

* فست فودها سبب چاقی و اشتهای کاذب می‌شوند

در این راستا با متخصص تغذیه دیگری گفت‌وگو داشتیم که در این گفت‌وگو مجید کلاهدوزان در مورد استفاده از فست فودها اظهار داشت: غذایی که ما می‌خوریم در واقع نوعی نیاز بدن به غذا است یک مقدار غذا هم به سازش بدن بستگی دارد، بدن ما انسان‌ها باید به غذاهایی که می‌خوریم سازش پیدا کند تا بتواند حجم نیاز بدن را برآورده کند و چاقی بیش از حد روی ندهد.

وی در ادامه در مورد ناسازگاری بدن به فست فودها ادامه داد: فست فودها چندی بیش نیست که وارد زندگی ما شده، بنابراین بدن نتوانسته با آن تعامل پیدا کند و هضم آن برای بدن دشوار است و بدن ما فست فودها را به صورت چربی ذخیره می‌کند و سبب چاقی و اشتهای کاذب به خصوص در نوجوانان می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی در مورد مصرف شیرینی‌جات تاکید کرد: بر خلاف تصور مردم که مصرف شیرینی‌جات انسان را سیر و اشتها را کور می‌کند، اما این تصورات صحیح نیست و با مصرف شیرینی‌جات بدن بیشتر تمایل به غذا پیدا کرده و سبب اشتهای کاذب می‌شود.

وی در مورد استفاده از فست فودها و چاقی گفت: فست فودها از یک سری مواد مغزی که محافظت کننده بدن در مقابل بیماری‌های گوارش هستند فقیر هستند و بیشتر دارای مواد مضر بوده و عامل و پیش زمینه بسیاری از بیماری‌ها به خصوص دیابت و سرطان‌ها هستند.

کلاهدوزان در پایان اذعان داشت: مواد چرب مانند تخمه‌ها و گوشت‌ها دارای ارزش غذایی بالا و برای بدن بسیار مفید هستند و سبب استحکام در اسکلت بدن می‌شوند، فست فودها هم از این چربی برخوردار بوده، اما چربی فست فودها برای بدن مضر است و حتی سبب رسوب در رگ‌های خونی و بیماری‌های قلبی نیز می‌شوند.