عسل یکی از ره آوردهای مفید و ارزشمند طبیعت می باشد که خداوند در قرآن و در سوره نحل آن را تحت عنوان ماده شفابخش برای مردم بیان فرموده است:«فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»،«خوردن عسل برای مردم شفاء است»،لغت «شفاء»در قرآن، فقط مختص عسل است و در سوره ی نحل (زنبور عسل)خواص شفا بخش آن در درمان انواع بیماریها یاد آور شده اند.
عسل یک محصول غذایی مفید و معطر است که از قرنها پیش به عنوان پرارزشترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده است .از گذشته تا کنون از این ماده در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که یک ماده کاملاً خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد ، ولیکن میکروب ها به دلیل وجود آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز در ترکیب عسل در معرض آن نابود می شوند .
عسل یکی از هدیه های ارزنده و پرارزش طبیعت می باشد که خداوند در قرآن و در سوره نحل آن را بعنوان ماده شفابخش برای انسان معرفی نموده است:«فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»، «خوردن عسل برای مردم شفاء است» ،واژهی «شفاء» در قرآن، تنها دربارهی عسل به کار رفته است و در سوره ی نحل (زنبور عسل) خواص شفا بخش آن در درمان انواع بیماریها یاد آور شده اند . پیامبر اسلام(ص) نیز در مورد عسل و خواص آن این چنین فرمودند: «لم یستشف المریض بمثل شربة العسل» «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمیكند.»
در دوران باستان ، عسل را غذایی ویژه و نمادی از ثروت ،سلامت و خوشبختی و حتی اکسیری برای فناناپذیری و جاودانگی می دانستند . پزشکان مصر باستان ، پنج هزار سال پیش از این ، از عسل در درمان بیماری ها استفاده می کردند . ابوعلی سینا ،فیلسوف و پزشک پر آوازه ایران ،در کتاب قانون خود نسخه های زیادی بر پایه عسل و موم تجویز می کرده است . در عصر حاضر نیز محققان و متخصصان تغذیه این خوراکی را معجزه آسا و درمانگر می نامند .
از آنجا که عسل داری مزایای بسیاری برای بدن انسان می باشد در کتاب ها و مقالات متعددی به بیان فواید این خوراکی شیرین و خوش طعم پرداخته شده است .آنچه اهمیت دارد این است که با آشنا شدن با خواص این ماده ی ارزشمندکه به راحتی در دسترس همگان قرار می گیرد ،بتوانیم از خواص بی شمار آن ،بهره گیریم .
در کتاب”معجزه عسل ،نکات عملی برای سلامت ،تغذیه و زیبایی” مولف کوشیده است تا خواننده را با ویژگی ها ، کاربردها و خواص دارویی این معجزه ی بی همتای دنیای خوراکی ها آشنا سازد.
کتاب دارای 6 فصل و 232 صفحه می باشد که توسط انتشارات نسل نواندیش منتشر شده است .در فصل اول،مولف به معرفی زنبور عسل ، ساختار کلنی های زنبور عسل و تشریح فرآیند تولید عسل پرداخته است . فصل دوم ، به تفصیل به بیان مواد تشکیل دهنده ی عسل از قبیل ، قندها ،ویتامین ها ،آنزیم ها،آنتی بیوتیک ها و … پرداخته است . فصل سوم به معرفی انواع عسل ها و خصوصیات آن ها و چگونگی انتخاب عسل مرغوب اختصاص داده شده است . در فصل چهارم ، مولف به طور جداگانه ، به بیان خواص درمانی عسل و کاربردهای آن در درمان بیماری هایی مانند آکنه ،اگزما ،بی خوابی ،پایین بودن میل جنسی،چاقی ،ورم معده و روده و … پرداخته است . فصل پنجم ، درباره ی کاربردهای عسل برای کمک به زیبایی پوست و مو ناخن است و بالاخره در فصل ششم دستور تهیه ی چند غذای مفید ارائه شده است که از عسل تهیه می شود .