اکثر زوجینی که اختلاف سنی زیاد دارند در بیشتر مسائل با هم تفاوت نظر دارند و هرکدام ساز خود را می زنند باید بدانند چگونه با هم کنار بیایند و به نظرات هم احترام بگذارند.
خانمی ۳۳ سالهام. همسرم ۲۰ سال از من بزرگتر است. مدام یا با تلفن همراهش بازی میکند یا خواب است یا تلویزیون نگاه میکند. هیچ وقت برای من و ۲ فرزندم وقت ندارد. خسته شدم.
پاسخ مشاور: در مراحل مختلف زندگی هر یک از ما با مسائل و مشکلاتی مواجه میشویم که برای حل آنها باید از روشهای جدید و متفاوتی بهره بگیریم و تغییراتی را در روند زندگی خود ایجاد کنیم. البته پیش از ازدواج و در مراحل اولیه، به خانوادهها توصیه میشود در نظر بگیرند که اختلاف سنی دختر و پسر نباید آن قدر زیاد باشد که دوره رشدی آنها متفاوت شود و در علاقهها، سرگرمیها، طرز نگرش و بینش و انرژیهای روانی با هم متفاوت و یا احتمالا درگیر شوند. ولیکن در هر صورت امروزه ازدواجهایی بدون در نظر گرفتن این مهم سر میگیرد.
در چنین شرایطی به زوجین توصیه میشود با کسب و استفاده از مهارتهای ارتباطی جدید این شکاف را پر کنند و لحظات شادتری را در زندگی مشترک خود خلق کنند.
[B] تفاوتهای زن و مرد را بشناسید[/B]
همواره به یاد داشته باشید زن و مرد با هم تفاوت دارند و برای داشتن یک رابطه خوب باید این تفاوتها را درنظر بگیرید و توقع نداشته باشید رفتار و عکسالعملهای زن و مرد مثل هم باشد. در واقع همین تفاوتهاست که این دو را برای هم جذاب میکند.
برای داشتن زندگی شاد، باید از خودمان بیرون بیاییم و هوشمندانه متوجه تفاوتها باشیم و بیاموزیم که چگونه رفتار کنیم.
همه ما به احترام نیاز داریم و دو دشمن اصلی احترام، انتقاد و پیشداوری هستند. استفاده از کلماتی مثل «تو» و «چرا» افراد را وارد وضعیت تدافعی میکند. بهتر است برای بیان آنچه در ذهنتان میگذرد و روال زندگی شما را با یکنواختی مواجه کرده است «شکوهها» را به «درخواست» تبدیل کنید. به عنوان مثال میتوانید جملات خود را این گونه آغاز کنید: «دوست دارم وقتی که…» یا «خیلی خوشحال میشوم وقتی که…».
این گونه صحبت کردن باعث میشود ضمن حفظ احترام، راهی جدید را پیش روی همسرتان باز کنید بدون اینکه این گفتوگو به شکوه و شکایت ختم شود و سرانجام هم هیچ یک از طرفین به خواسته خود نرسیده باشد.
پیشنهاد میشود برای داشتن یک ارتباط موثر، شفاف صحبت کنید. به این صورت که ابتدا مسئله را بیان نمایید، سپس احساس خود را درباره آن موضوع مطرح و در انتها انتظار خود را عنوان کنید.
[B] انتقاد و پیش داوری ممنوع[/B]
همان طور که پیش از این اشاره شد انتقاد و پیش داوری از مخربترین روشهای ارتباطی است؛ بنابراین در استفاده از کلمات و جملات هوشیاری بیشتری به خرج دهید. جملاتی نظیر: «تو همسر لایقی نیستی»، «تو هیچ وقت برای ما وقت نداری»، «من جوانی خود را بیهوده پای تو هدر دادم» و… نه تنها گرهی از مشکلات شما باز نمیکند بلکه دلیلی برای جر و بحثهای بعدی است. فرد برای دفاع از خود شروع به دلیل تراشی و بیان موقعیتهایی میکند که این وظایف را انجام داده است و حتی شما را در این موارد زیر سوال میبرد. علاوه بر آن ناخواسته جایگاه فرد را نیز زیر سوال برده و او را به سمت انفعال سوق دادهاید.
درباره اهمیت جایگاه پدر در رابطه با سلامت روان فرزندان مطالعه کنید و جایگاه همسرتان را دوباره بازسازی و شرایطی را فراهم کنید تا فرزندانتان با پدر خود ارتباط بیشتری داشته باشند. به طور خلاصه پذیرش واقعیت، پذیرش مسئولیت انتخاب خود، برقراری ارتباط موثر و کنار گذاشتن گله و شکایت کلیدهای تغییر شرایط فعلی شما هستند.
منبع:خراسان