oil
دکتر سلام – مواد غذایی سرخ شده در روغن  طرفداران زیادی دارد .  ما اغلب مزه  غذا سرخ شده در روغن که سرشار از  چربی های اشباع ناسالم  هستند دوست داریم همین فست فودها غذاهای سرخ شده هستند که باعث بیماریهایی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی می شوند که باید در انتخاب غذاها و سبک زندگی بسیار دقت کنیم تا بیمار نشویم


بهترین راه برای جلوگیری از بیماری دقت انتخاب نوع غذا  است . در اینجا برخی از روش های ساده و هوشمندانه  برای استفاده از  روغن خوراکی  بدون به خطر انداختن خود است:

زیاد سرخ نکنید: شما ممکن است  دوست داشته باشید که یک قطعه غذای سرخ شده  و ترد مانند مرغ  کبابی  بخورید ،این نوع غذاها نه تنها  کالری اضافی  دارد بلکه ،  سطح کلسترول خون  را هم بالا می برد و باعث بروز بیماریهایی مانند سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد . مطالعه انجام شده توسط مرکز تحقیقات سرطان فرد هاچینسون گزارش داد که مصرف منظم غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده و دونات و… با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است. سینه مرغ سرخ شده در روغن با پوست (226 گرم) حاوی 590 کالری، 29 گرم چربی و 20 گرم کربوهیدرات است. از سوی دیگر، همان سینه مرغ برای کباب کردن مرغ  417 کالری، 18 گرم چربی و بدون کربوهیدرات است. سعی کنید  بجای سرخ کردن و کبابی کردن مرغ را بپزید

اندازه گیری روغن: اگر از علاقمندان به غذاهای سرخ شده هستید،  با قاشق اندازه گیری کنید تا زیاد روغن نریزیددر بیرون کمتر غذا بخورید

: بجای بیرون غذا خوردن یک وعده غذایی سالم در خانه بپزید و از خوردن آن لذت ببرید.رستوران ها از روغنهای هیدروژنه (چربیهای ترانس) در مواد غذایی  استفاده میکنند. چربی های ترانس موجب افزایش کلسترول بد (LDL)، کاهش کلسترول خوب (HDL) و افزایش التهاب می شود. بسیاری از غذاهای بسته بندی شده نیز غنی از چربی ترانس هستند، بنابراین بهتر است خودتان در خانه غذا درست کنیدطریقه استفاده از روغن:  به جای ریختن روغن در تابه ، شما می توانید از یک اسپری پخت و پز و یا یک قلم مو برای  ریختن روغن  استفاده کنید. در صورت امکان، سعی کنید  از دیگر مایعات مانند آب مرغ و یا گوشت، آب لیمو، ، آب میوه یا سرکه استفاده کنید

با وجود زیانهایی که روغن دارد ،  برای بدن  ضروری است و نباید آن را بطور کلی از برنامه غذایی حذف کنید. روغن غنی از چربی است که برای  جذب ویتامین های محلول در چربی مانند A، D، E و K و اسیدهای چرب  به بهبود سلامت پوست ، مو، قلب و مغز  لازم می باشد. تحقیقات نشان می دهد که روغن غنی از امگا 3 (روغن بذرک، روغن گردو)  خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی، آرتریت روماتوئید و بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. روغن را در حد اعتدال مصرف کنید

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد