در این بخش در نظر داریم سیب زمینی شیرین را با سیب زمینی سفید مقایسه کنیم. و تفاوت های آن ها را از نظر مقدار کالری، مقدار فیبر، کربوهیدرات، ویتامین، پتاسیم و … بررسی کنیم. تا با فواید و خواص هریک آشنا شوید.
سیب زمینی شیرین
مقدار کالری: 100 گرم سیب زمینی شیرین حاوی 86 واحد کالری است.
مقدار فیبر: 3 گرم
مقدار کربوهیدرات:100 گرم سیب زمینی شیرین حاوی 20 گرم کربوهیدرات است
مقدار ویتامین A : 100 گرم سیب زمینی شیرین 14187 IU (یکای بین المللی) دارد. حتی مقدار کمی سیب زمینی شیرین نیاز روزانه شما به ویتامین A را تامین میکند. سیب زمینی شیرین همچنین یکی از منابع مغذی بتاکاروتن است. مصرف ویتامین A برای سلامتی بینایی، سیستم ایمنی و پوست خیلی مفید است.
مقدار ویتامین C : 2.4 میلی گرم
مقدار پتاسیم: 337 میلی گرم
نتیجه: واضح است که سیب زمینی شیرین برنده است، چون نه تنها نسبت به سیب زمینی سفید بتاکاروتن بیشتری دارد، بلکه 400 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A رو هم تامین میکند. سیب زمینی شیرین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل آنتوسیانین (anthocyanins) و اسپارامین (sporamins) است.همچنین حاوی مقدار کالری کمتر و فیبر بیشتر است، و دارای شاخص قند خون پایین تریست، به این معنا که سریع قند خون را افزایش نمی دهد.
سیب زمینی سفید
مقدار کالری: 100 گرم سیب زمینی سفید حاوی 77 کالری است.
مقدار فیبر: 2.2 گرم
مقدار کربوهیدرات: 100 گرم سیب زمینی سفید حاوی 17 گرم کربوهیدرات است.
مقدار ویتامین A: 2 IU (یکای بین المللی)
مقدار ویتامین C : 100 گرم سیب زمینی سفید حاوی 19.7 میلی گرم ویتامین C است. مصرف ویتامین Cسیستم ایمنی بدن رو تقویت می کند.
مقدار پتاسیم: 100 گرم سیب زمینی سفید حاوی 421 میلی گرم پتاسیم است. وقتی حرف مواد معدنی به میان می آید، سیب زمینی سفید بهترین گزینه است چون سرشار از پتاسیم و آهن است.
نتیجه: سیب زمینی ها قابل پخت به هر صورتی هستند و نسبت به سیب زمینی شیرین ارزان ترند. اگه با پوست، و بدون اضافه کردن نمک، کره یا پنیر طبخ شوند، سالم تر از آن چیزی هستند که فکر میکنید.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.