قلیان هایی که با طعم ها و بوهای مختلف در بازار عرضه می شوند ،هدفی جز اعتیاد مصرف کننده و عادت دادن آنان به دود کردن ندارند
زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: بسیاری از مردم به اشتباه قصد میکنند که قلیان از سیگار خطر کمتری دارد، در حالیکه در بسیاری از موارد قلیان مضرتر نیز عمل میکند. توتون قلیان بسیار نامرغوب بوده و مواد مصنوعی افزودنی به آن گازهای سمی زیادی تولید میکند.
وی ادامه داد: قلیان 400 ماده سمی و سرطانزا دارد. تنباکوهای میوهای علاوه بر این 400 نوع سم، مواد مضرتری نیز دارند که از پوست میوه تخمیر شده با مواد افزودنی تهیه میشوند و میتوانند باعث آلرژی، آسم و حساسیت شوند. نیکوتین نیز ماده اعتیاد آور تنباکو میباشد که منجر میشود فرد مصرف کننده قلیان برای تامین نیاز خود در طول زمان قلیان بیشتری بکشد. در نتیجه، یک قلیان میتواند دهها برابر یک سیگار دود و گاز سمی وارد ریه افراد کند.
گفتنی است که هر وعده قلیان معادل 100-50 نخ سیگار بوده و بیش از 80 درصد افراد معتاد، ابتدا با سیگار شروع کردند. لذا لازم است افراد در صورت ترک کردن سیگار، قلیان را جایگزین آن نکنند.
عبداللهی خاطر نشان کرد: بنا به تحقیقات انجام شده افرادی که قلیان مصرف میکنند بیشتر از افراد سیگاری مستعد اعتیاد به مواد مخدر و حشیش میشوند. هرچند کشیدن قلیان بلافاصله فرد را معتاد نمیکند اما در دراز مدت آثار سوء خود را نشان میدهد.
به عبارت دیگر قسمت عمدهای از اعتیاد و عادت به قلیان مربوط به آداب و رسوم کشیدن آن در برخی جمعهای دوستانه و خانوادگی است که متاسفانه به دلیل باورهای غلط و عدم اطلاع از ضرر وزیان آن باعث میشود تا جوانانی که در این جمعها قلیان میکشند مورد نکوهش قرار نگیرند و نیز به دلیل بوی خوش، نداشتن سرفه و سوزش گلو، لذت و وقت گذرانی و … با استقبال روبرو شود
باشگاه خبرنگاران،