2014-01-15-moneysavingtips1-thumb

با این راه و روش ها یاد می گیرید کمتر خرج کنید و دیرتر جیبتان را خالی خواهید کرد و از لحاظ اقتصادی به مشکل برنخواهید خورد.

اگر می خواهید از درآمدتان بیشترین بهره را ببرید، از هزینه های خانه داری، خدمات و خواروبار خود بکاهید، دنبال هدیه ها و تخفیف ها باشید و در هزیئه های بانکی و کارت های اعتباری صرفه جویی کنید. کتاب امروز را بخوانید تا بدانید می توانید مخارجتان را به دو روش کاهش بدهید: یا به صورت یک کار شاق ناخوشایند به آن نگاه کنید که می تواند لذت و شادی زندگی تان را از بین ببرد، یا اینکه آن را فرصتی بدانید که به کمکش ارزیابی کنید چه چیزی واقعا از نظر شما مهم است، طوری که بتوانید عادات خرج کردنتان را متناسب و هماهنگ با ارزش های مالی تان کنید.

فقط در اینجا راز کوچکی وجوددارد: اگر دیدگاه دوم را بپذیرید، موفقیت و لذت بسیار بیشتری نصیبتان می شود. «زندگی خوب در رکود اقتصادی به زبان آدمیزا» کتابی از تریسی ال. بار با ترجمه آزیتا زمانی را در 200 صفحه و با قیمت 15000 تومان، انتشارات هیرمند منتشر کرده است. دو سرفصل این کتاب را با هم می خوانیم.

[B] زندگی خوب در رکود اقتصادی[/B]

[B] ده راه برای کمتر خرج کردن[/B]

تعیین کنید کدام یک از هزینه ها را می توانید کاهش بدهید، بدون اینکه روی کیفیت زندگی تان تاثیر بگذارد. برای مثال، آیا می توانید شبکه های تلویزیون کابلی تان را کم کنید و تنها شبکه هایی را تماشا کنید که براتیان مهم ترند؟

کمتر بیرون غذا بخورید. یک خانواده چهارنفره به آسانی می تواند در یک رستوران بسیار ارزان کلی خرج کند. می توانید همان غذا (یا حتی بهتر از آن) را به بهای یک سوم در منزل تهیه کنید.

یک باغچه کوچک سبزیجات و سبزی های معطر درست کنید. با این کار، نه فقط در هزینه خرید سبزیجات صرفه جویی می شود، بلکه از عطر و طعم سبزیجات خانگی نیز لذت می برید.

یک سورچرانی بزرگ در تعطیلات آخر هفته راه بیندازید و در حجم زیاد آشپزی کنید و بعد باقیمانده غذاها را در ظروف جداگانه فریز کنید.

اکنون غذاهای خانگی آماده ای دارید که هزینه تمام شده آنها تنها کسری از هزینه غذاهای منجمد فرآوری شده با کیفیت است.

اقلامی را که استفاده نمی کنید یا نیاز ندارید بفروشید و کالاهای دست دوم باکیفیت بخرید.

– خودتان کارها را انجام بدهید. اگر اخیرا کسی را استخدام کرده اید که وجین کند، نظافت کند یا سایر خدمات داخلی را انجام بدهد، به این فکر کنید که اگر این کارها را خودتان می کردید چقدر پول پس انداز می شد.

– فرزندانتان را درگیر کنید. درگیرکردن فرزندانتان در بحث های مدیریت پول و تصمیمات وابسته به آن، به آنها کمک می کند سبک زندگی مقتصدانه و حسابگرانه ای در پیش بگیرند.

– عاقلانه بخشش کنید. فهرستی از خیریه هایی که می توانید به آنها کمک کنید تهیه کنید و هنگامی که از سایرین درخواست کمک دریافت می کنید، مودبانه تقاضایشان را رد کنید.

– فعالیت در حال انقراض دیدزدن ویترین مغازه ها را احیا کنید. یک گروه از دوستان را جمع کنید و به اتفاق هم جلوی مغازه های بچرخید و پیاده روی کنید و ببینید چه چیزهای جدیدی به بازار آمده و از نمایش کالاهای گوناگون پشت ویترین مغازه ها لذت ببرید و از آنها تعریف کنید.

– در خانه خودتان خرید کنید. پس از سال ها مصرف گرایی افراطی، بسیاری از مردم بشقاب ها، مبلمان، پوشاک و… اضافی بسیاری دارند. اگر میل شدیدی حس می کنید که چیدمان اتاقی را تغییر بدهید یا میزی خاص به مناسبت تعطیلات و عیدی که در پیش دارید بخرید، چیزهایی را انتخاب کنید که از قبل خریده اید.

[B] زندگی خوب در رکود اقتصادی[/B]

[B] ده راه برای سر پا ماندن در شرایط بحران مالی[/B]

– برنامه ریزی کنید. پس اندازی کنار بگذارید برای پرداخت مخارج ضروری زندگی در مدت شش ماه و مطمئن شوید پوشش بیمه تان کافی است. در دخل و خرج ماهیانه تان جایی برای موارد حساب نشده و ناگهانی منظور کنید. بر برنامه تمرکز کنید؛ نتایج خود به خود به دنبال این خواهندآمد.

– نخست بدهی تان را به خودتان بپردازید. به محض اینکه حقوق گرفتید، پس اندازتان را کنار بگذارید. اگر می توانید، چک بکشید و آن را مستقیما به حساب پس اندازتان واریز کنید؛ پیش از آنکه حتی چشمتان به حقوقتان بیفتد.

– پول بیشتری درآورید. شغل دومی پیدا کنید، اضافه کاری کنید یا برای افزایش حقوقتان اقدام کنید، افزایشی که مدت ها پیش باید به شما تعلق می گرفت.

پاره ای از دارایی های خود را بفروشید. پیانوی بزرگتان را بفروشید یا خرت و پرت هایتان را جمع کنید و آنها را در پارکینگ حراج کنید. با تبدیل برخی از مایملک خود به پول نقد و حاضر و آماده، ممکن است بتوانید برخی یا حتی همه هزینه های اضطراری تان را پرداخت کنید و از شرشان راحت شوید.

روی سند منزلتان وام بگیرید. اگر مالک خانه ای هستید و می توانید از پس پرداخت ماهیانه ی دیگری بر بیایید، وام روی سند منزل شاید بخت تان را بگشاید.

از دوستان واقوام قرض بگیرید. فقط باید شرایط وام را مکتوب و برنامه بازپرداخت منظمی برای آن تدوین کنید. در صورتی که با وامی به شکل سنتی آن سرو کار دارید، سود و کارمزد آن را بپردازید.

به دنبال کمک تخصصی بگردید. اگر می بینید هیچ راه فراری نیست، به کارشناسان موسسه های مشاوره وام تلفن کنید.

اعلام ورشکستگی کنید. اعلام ورشکستگی یک راه قانونی برای رتق و فتق اضطراری موقعیت مالی در شرایطی است که دیگر هیچ راهی برایتان باقی نمانده باشد.

برنامه ریزی کنید. پس اندازی کنار بگذارید برای پرداخت مخارج ضروری زندگی در مدت شش ماه و مطمئن شوید پوشش بیمه تان کافی است. در دخل و خرج ماهیانه تان جایی برای موارد حساب نشده و ناگهانی منظور کنید. بر برنامه تمرکز کنید؛ نتایج خود به خود به دنبال آن خواهندآمد.

منبع: روزنامه آسیا – جواد لگزیان