اگر در سیستم شنوایی تان اختلالی حس می کنید و یا در حس بویایی تان مشکلی به وجود آمده است سریعا به پزشک مراجعه کنید چون به هیچ عنوان نشانه خوبی نیست.
دانشمندان میگویند افرادی که بوی نعناع، ماهی، گل رز یا چرم را دیگر تشخیص ندهند، احتمالاً پنج سال بیشتر عمر میکنند.
افرادی که قوه بویاییشان را از دست میدهند، شش برابر بیش از دیگر افراد ممکن است در پنج سال آینده، بمیرند. اگر فردی بوی غذا را تشخیص ندهد یا بوی عطرها را کمتر دریافت کند، احتمال دارد که سخت بیمار باشد و زودتر از دیگر سالمندان، جهان را ترک کند.
متخصصان دانشگاه شیکاگو در تحقیقی که روی ۳۰۰۰ فرد ۵۷ تا ۸۵ ساله انجام دادند به این نتیجه رسیدند که کاهش قدرت بویایی در سالمندان بیش از هر عامل دیگری از احتمال مرگ آنها در پنج سال آینده خبر میدهد.
برای این مطالعه، محققان پنج بوی نعنا، ماهی، پرتقال، گل سرخ و چرم را در اختیار شرکتکنندگان قرار دادند. پنج سال بعد، ۳۹ درصد کسانی که در این تست بو پایینترین نمره را گرفته بودند، در قید حیات نبودند. از بین آنها که تا حدی بویاییشان کم شده بود ۱۹ درصد از دنیا رفته بودند و تنها ۱۰ درصد کسانی که بویایی سالم داشتند دیگر زنده نبودند.
ضعف بویایی، مستقیماً به مرگ افراد منجر نمیشود بلکه یکی از نشانگان اولیهای است که نشان میدهد در سلامت افراد، اشکالی جدی پدید آمده است، حتی اگر ضعف بویایی، جزئی باشد.
پژوهشگران نوشتهاند ضعف بویایی، بیش از دست دادن اشتها، نوشیدن الکل و استعمال دخانیات، ابتلا به سرطان، ضعف عمومی و مشکلات قلبی، نزدیک شدن زمان مرگ را آشکار میکند و فقط اختلال جدی در عملکرد کبد، با مرگ افراد در پنج سال آینده، مرتبطتر است.
دیلی میل