اختلالات مربوط به ضعف حافظه در مردان و زنان چه تفاوت هایی با هم دارد و چه تاثیرات مختلفی روی زنان و مردان می گذارد؟
شاید برای بسیاری از ما بالا رفتن سن و به موازات آن ضعف تدریجی قوای ذهنی و جسمی یکی از دوست نداشتنیترین بخش های زندگی باشد؛ قسمتی از زندگی که نه گریزی از آن و نه راه چاره ای دارد. یکی از نگران کننده ترین تبعات افزایش سن اضمحلال حافظه است، پدیده ای که به نظر می رسد به صورت های مختلفی میان زنان و مردان خودش را نشان می دهد.
اینکه برخی مردان میانسال هر روز صبح فراموش می کنند جوراب خودشان را کجا گذاشته اند یا اینکه از کدام قسمت سوپر مارکت می توانند وسیله مورد نیازشان را بردارند خبر از یک واقعیت تقریباً دردناک دارد؛ ضعیف تر بودن حافظه مردان در مقایسه با زنان! بر اساس تحقیقات انجام شده: ضعیف شدن حافظه که یکی از نشانه های احتمالی بیماری آلزایمر است در مردان بالای 40 سال با سرعت بیشتر نسبت به زنان در همین گروه سنی رخ می دهد.
ضعف حافظه به تدریج بعد از 30 سالگی آغاز می شود، در واقع هیپوکامپوس که مسئول حفظ و نگهداری اطلاعات در مغز است در این سن به مرور کوچک می شود. اتفاقی که اگرچه میان زنان و مردان مشترک است اما در مردان با سرعت بیشتری رخ می دهد. هر چند علت اصلی چنین تفاوتی هم چنان نا شناخته باقی مانده است، ولی دانشمندان وجود برخی هورمون های زنانه مانند استروژن را یکی از دلایل محافظت از مغز و حافظه زنان می دانند. نکته قابل توجه این است که همه افراد فارغ از جنسیت همزمان با افزایش سن دچار ضعف جسمی و ذهنی می شوند، بنابراین اختلال در عملکرد حافظه را نباید نشانی قطعی از زوال عقل دانست.
منبع [natureworldnews]