1236324_576734412382987_1961895635_n

بسیار مراقب باشید که  بتوانید در زمان مناسب از بیماری سرطان  پیشگیری کنید. اگر این بیماری زود تشخیص داده شود هیچ بیماری ترسناکی نیست . برخی افراد این نشانه هارا میبینیند ولی به آن اهمیت نمی دهند و آن را  بی اهمیت می شمارند ولی به این علامتها اهمیت بدهید تا دچار  عواقب ناگوارنباشد. در صورت مشاهده هر یک از علایم زیر به پزشک مراجعه کنید:
توده سینه

این علامت ممکن است نشانه سرطان باشد اما شایع نیست؛ با این حال بهتر است پزشک، سلامت شما را تایید کند. انجمن سرطان آمریکا علایمی را به عنوان زنگ خطر، هم برای مردها و هم زنان اعلام کرده که باید به آنها توجه کرد:

فرورفتگی یا چین خوردگی پوست

تو رفتگی نوک سینه

قرمزی یا پوسته شدن نوک یا پوست سینه

ترشحات نوک سینه

در صورت مشاهده هر یک از علایم بالا، پزشک یک تاریخچه بهداشتی کامل از شما می‌گیرد و شما را معاینه می‌کند؛ و براساس آنچه تشخیص می‌دهد ماموگرافی، بیوپسی (نمونه‌برداری) یا سایر آزمایش‌ها را تجویز می‌کند.

تغییرات غدد لنفاوی

مراجعه به پزشک در صورت مشاهده هرگونه توده یا تورم در غدد لنفاوی زیر بغل یا گردن یا هر جای دیگر بسیار ضروری است. پزشک بعد از معاینه می‌تواند عوامل بروز تورم، مانند عفونت، را تشخیص دهد. در صورت عدم‌وجود عفونت، معمولا بیوپسی تجویز می‌شود.

تب

خیلی از مواقع تب، نشانه بروز ذات‌الریه یا سایر بیماری‌ها یا عفونت است اما گاهی تب بدون دلیل خبر از سرطان می‌دهد. اکثر انواع سرطان در مرحله‌ای از پیشرفت موجب ایجاد تب می‌شوند. غالبا زمانی که سرطان از جای اولیه خود منتشر می‌شود و دیگر اندام‌ها را مورد هجوم قرار می‌دهد، تب ایجاد می‌شود. انجمن سرطان آمریکا تب را جزو نشانه‌های هشدار برخی انواع سرطان‌های خون مانند لیمفوما و لوسمی بر می‌شمارد. پس تب بدون دلیل را سرسری نگیرید. پزشک علت ایجاد تب را مشخص می‌کند و درمان لازم آغاز می‌شود.

کاهش وزن غیرعمدی

کاهش وزن ناگهانی مساله مهمی است. عموما به سختی و بعد از کلی ورزش و رژیم غذایی فقط چندکیلویی لاغر می‌شویم. اما اگر متوجه شدید در کمتر از سه تا شش ماه بیش از 10درصد از وزن‌تان کم شده، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک، بعد از معاینه کلی در مورد ورزش منظم و رژیم‌غذایی و سایر علایم‌تان سوال می‌کند. براساس اطلاعاتی که به پزشک می‌دهید او نوع آزمایشات را مشخص می‌کند.

درد شکمی و افسردگی

هر مرد یا زنی که در ناحیه شکم احساس درد می‌کند و در عین حال افسرده است باید به پزشک مراجعه کند. جدیدترین پژوهش‌ها از ارتباطی مابین افسردگی و سرطان لوزالمعده (پانکراس) خبر می‌دهند. از دیگر علایم سرطان پانکراس می‌توان به یرقان، تغییر رنگ مدفوع – اکثرا خاکستری- و تیره شدن ادرار اشاره کرد. گاهی هم کل بدن می‌خارد. پزشک بسیار دقیق معاینه خواهد کرد و شاید دیگر روش‌های تشخیصی مانند سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن یا هر دو را به همراه سایر تست‌های آزمایشگاهی ضروری بداند.

سرفه مداوم

سرفه به همراه بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و آلرژی‌ها بسیار شایع است؛ گاهی سرفه از عوارض جانبی برخی داروها به شمار می‌آید اما اگر سرفه شما حالت مداوم گرفت یعنی بیش از سه تا چهار هفته ادامه یافت یا نوع آن تغییر کرد، نباید نادیده گرفته شود چرا که ممکن است نشانه سرطان یا بیماری‌های دیگری مانند برونشیت مزمن یا رفلاکس اسید باشد. پزشک پس از گرفتن تاریخچه بیماری و معاینه گلو، به ریه‌های شما گوش می‌دهد و عملکرد آنها را از طریق اسپیرومتری بررسی می‌کند و اگر سیگاری باشید رادیوگرافی تجویز می‌کند. و زمانی که علت سرفه مشخص شد، طرح درمانی مناسب را تعیین می‌کند.

اشکال در بلع

بعضی اوقات مردها از اشکال در بلع شکایت می‌کنند و بعد آن را نادیده می‌گیرند و به جای درمان علت؛ به رژیم مایعات روی می‌آورند. اما توجه داشته باشید که گاهی، اشکال در بلع یکی از عوارض سرطان دستگاه گوارش مانند سرطان مری است. پزشک پس از گرفتن تاریخچه، دستور رادیوگرافی سینه و آزمایش باریم خوراکی می‌دهد. ممکن است شما را برای آندوسکوپی قسمت فوقانی دستگاه گوارش معرفی کند تا مری و قسمت فوقانی مجرای گوارشی بررسی شود.

تغییرات پوستی

در مورد پوست نه تنها باید حواس‌تان به تغییر خال‌های سیاه وگوشتی باشد که یکی از معروف‌ترین نشانه‌های سرطان پوست است، بلکه باید متوجه تغییر رنگدانه‌های پوست نیز باشید. در عین حال در صورت بروز خون‌ریزی ناگهانی پوستی یا پوسته‌ریزی شدید، باید به پزشک مراجعه کنید. معمولا تعیین مدت زمان ماندگاری خطرناک ضایعات پوستی، کمی مشکل است اما بنا به نظر متخصصان بهتر است بیش از چند هفته طول نکشد. به منظور تشخیص علت ضایعات پوستی، پزشک تاریخچه دقیقی می‌گیرد و به دقت معاینه می‌کند. ممکن است بیوپسی برای رد سرطان لازم باشد.

خون، جایی که نباید باشد

هر زمان متوجه خون‌ریزی غیرطبیعی از اندامی شدید به پزشک مراجعه کنید؛ ممکن است سرفه خون‌آلود باشد، خون بالا آورده شود، یا خون در مثانه و ادرار دیده شود. اگر مدفوع خونی بود، نگویید حتما همورویید (بواسیر) است، ممکن است سرطان کولون باشد. پزشک از علایم شما سوال می‌کند. ممکن است کولونوسکوپی تجویز کند؛ بررسی کولون با استفاده از یک لوله انعطاف‌پذیر که یک سرش به دوربینی ظریف مجهز است. کولونوسکوپی جهت شناسایی علایم احتمالی سرطان، پیش سرطان یا شناسایی منشا هرگونه خونریزی به کار گرفته می‌شود.

مشکلات ادراری

با بالا رفتن سن، مشکلات ادراری در مردها فزونی می‌یابد که عبارتند از:

احساس نیاز بیشتر به تخلیه مثانه خصوصا شب هنگام‌

احساس اضطرار

احساس خالی نشدن کامل مثانه

عدم توانایی شروع ادرار

نشت ادرار هنگام خندیدن یا سرفه کردن

ضعف و کاهش جریان ادرار

به جرات می‌توان گفت همه مردها در سنین بالا مشکلات مذکور را پیدا می‌کنند اما مهم این است که به محض مشاهده این علایم باید تحت درمان قرار بگیرند؛ خصوصا زمانی که مشکلات شکل حادتری به خود گرفتند.

پزشک، آزمایش تشخیص میزان آنتی‌ژن خاص پروستات (PSA) را تجویز می‌کند. PSA پروتئینی است که پروستات تولید می‌کند و این آزمایش احتمال سرطان پروستات را نشان می‌دهد. در صورت مشاهده وضعیت غیرعادی پروستات و بالا بودن میزان PSA بیش از حد‌نرمال، پزشک شما را به اورولوژیست معرفی کرده و احتمالا بیوپسی تجویز می‌شود.

منبع-شرق دیلی