امروز درباره خاصیت گشنیز بحث میکنیم و اطلاعات کاملی را درباره این سبزی باهم میخوانیم تا ببینیم وقتی گشنیز می خوریم در بدن ما چه اتفاقاتی می افتد
گشنیز حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامینها، روغنهای ضروری و فیبر است که در کاهش سطح کلسترول خون موثر است.
برگها و دانه این گیاه حاوی روغنهای ضروری از جمله بورنئول، لیلانول است.
گشنیز سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن و منیزیم است.
پتاسیم بخش مهمی از سلولها و مایعات بدن است که به کنترل فشار خون و ضربان قلب کمک میکند و آهن برای تولید سلولهای قرمز خون ضروری است.
گشنیز سرشار از ویتامینهای حیاتی از جمله اسید فولیک، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C است که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی بوده و مصرف روزانه صد گرم از برگ گشنیز حدود 30 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند.
گشنیز یکی از منابع غنی ویتامین K است که نقش مهمی در سلامت استخوانها و درمان بیماری آلزایمر دارد.
در طب سنتی از روغن دانه گشنیز برای دفع بوی بد دهان و درمان سوء هاضمه و مشکلات گوارشی استفاده میشود.
هم چنین روغن دانه گشنیز ضد قارچ، نشاط آور، ضد درد، ضد تشنج و اشتها آور است.
به نقل از پایگاه اینترنتی “نوتریشن اند یو” یکی از خواص برگها، ریشه و ساقه این گیاه ضد نفخ بودن آن است.
منبع-خبرنگاران جوان