سعی کنید برای هر یک از فرندانتان حق و حقوق قائل شوید و بین آنان فرق و اختلاف نگذارید و یا به خاطر بزرگتر بودن و یا کوچک تر بودن از حقوق آنان چشم پوشی نکنید.
فاطمه معزی متخصص و روان شناسی گفت: گاهی وقت ها والدین بچههایی در سنهای مختلف دارند. در سن پیش دبستانی، دبستانی و نوجوانی که این بچهها هر کدام دارای خصوصیات خاصی هستند.
وی ادامه داد: این والدین باید کارهایی را انجام دهند تا ایجاد عوارضی مثل افسردگی، گوشه گیری، بی اعتمادی نیست به پدر و مادر نشود. از جمله این کارها به این گونه است که هیچ زمان مقایسه نکنند بچههایشان را با یکدیگر با بدگویی بچههایشان را گوش نکنند، اگر رفتار پرخاشگرانه بین بچههایشان پیش آمد حالا چه از نظر فیزیکی و کلامی دنبال این موضع نرود و هر دو را از امتیازاتی که بهشان داده شده محروم کرده و به آنها روش حل مشکل را بیاموزند.
معری بیان کرد: متاسفانه اتفاقی که در خانوادهها می افتد این است که والدین از بچههای بزرگتر انتظار دارند که این بچهها همیشه باید افرادی باشند که رعایت کوچکترها را کنند.
این والدین همیشه در دعوا از بچهی کوچک جانب داری میکنند.
وی خاطر نشان کرد: نوجوانی که در خانه احساس امنیت و آرامش نکند به هر حال سعی میکند این امنیت و آرامش را در بیرون پیدا کند و ممکن است جذب محبتهای کاذب در محیط بیرون شود.
بنابر این باید والدین برای هر یک از بچههای خود حقوقی تعیین کنند و این گونه نباشد که برای کودکی حقوق شود و از دیگری مسئولیت بخواهیم.
باشگاه خبرنگاران