رييس پژوهشگاه علوم و فنون هستهاي كشور،از توليد “راديو داروها” در اين پژوهشگاه توسط متخصصان داخلي خبر داد.
دكتر “محمد قنادي”در حاشيه مراسم دانش آموختگي تعدادي از دانشجويان فارغالتحصيل دانشگاه صنعتي اصفهان در سال 86 اظهار اميدواري كرد كه اين راديو داروها كه در شناسايي بيماري سرطان كاربرد دارد، تا چند ماه آتي در بيمارستانها مورد استفاده قرار گيرد.
وي در بخش ديگر اظهارات خود، طرح ساخت نيروگاه هستهاي و “ “UCFرا از طرحهاي در دست اجرا توسط متخصصان داخلي اعلام كرد.
وي همچنين از پروژههاي UCF(كارخانه تبديل اورانيوم),ZPP(كارخانه توليد زير اورانيوم)و FMP(كارخانه توليد سوخت هستهاي و غنيسازي )به عنوان ديگر طرحهايي كه توسط متخصصين بومي در حال اجراست، نام برد.
قنادي همچنين درباره نقش فناوري هستهاي گفت: كاربرد اين فناوري در دو بخش، كشاورزي، پزشكي ، صنعت و توليد انرژي از اهميت بالايي برخوردار است.
وي كاربرد اين فناوري را در ضد عفوني كردن تجهيزات پزشكي و مواد غذايي، گياهان دارويي ، چاي، صيفيجات، ميوه ، گوشت و تبديل زبالههاي بيمارستاني و شهري به كود با اهميت دانست.
به گفته رييس پژوهشگاه علوم و فنون هستهاي،نقش فناوري هستهاي در بالابردن كيفيت چوب،پوششكابل برق و مخابرات و ارتقايكيفيت و كميت محصولات كشاورزي، شناسايي و درمان سرطان ، پيوند استخوان، شناسايي سكتههاي مغزي، آلزايمر و درمان تالاسمي، مهم است.
وي گفت:براي تجهيز ۱۲۰بيمارستان در بحث پزشكي هستهاي و شناسايي و درمان بيماريها، قدمهاي خوبي برداشته است.
رييس پژوهشگاه علوم و فنون سازمان انرژي اتمي ايران گفت: ۱۶درصد از توليد برق دنيا توسط ۴۴۰نيروگاه و راكتور هستهاي توليد ميشود كه بدون شك مصرف انرژي در آينده در دنيا بيشتر از اين هم خواهد شد.
وي همچنين به معادن اورانيوم در كشور اشاره كرد و افزود: اينك يكهزار و ۱۰۰تن اورانيوم قابل استحصال در معادن استان يزد شناسايي شده كه تا دو سال آتي اورانيوم آن قابل بهرهبرداري است و در بقيه نقاط كشور نيز معادن اورانيوم در دست اكتشاف ميباشد.