love-hate-empathy-small

اگر مایلید به زندگی مشترکتان رنگ و بوی عاشقانه دهید سعی کنید برخی عادات و رفتارهای مضر در این مورد را ترک کنید که در این مطلب به برخی از آنان اشاره کرده ایم.

همین ابتدا از شما می‌خواهم که جمله‌های کلیشه‌ای مانند: «دیگر از ما گذشته است» را فراموش کنید چراکه حتی اگر سال‌های سال از شروع زندگی مشترکتان گذشته باشد بازهم از همین حالا می‌توانید رنگ و روی عاشقانه‌تری به زندگی مشترکتان بدهید.‌‌

همان طور که می‌دانید عشق و محبت از رکن‌های اصلی خانواده‌ای شاد و موفق است که در برخی خانواده‌ها پس از گذشت اندک زمانی از ازدواج، سست می‌شود و مسائل و مشکلاتی بروز می‌کند که اگر در اسرع وقت به این مهم توجه اساسی نشود ممکن است به مرور باعث از هم پاشیدگی زندگی مشترک زوج شود و آن را در معرض آسیب‌هایی چون جدایی عاطفی، خیانت و طلاق قرار دهد.

توجه داشته باشید که برای ایجاد و تقویت رابطه بهتر و موثر با همسر، افزایش سلامت روحی و روانی و تداوم زندگی، فراگرفتن مهارت‌های اساسی زندگی مشترک لازم و ضروری است به طوری که زن و شوهر می‌توانند با کسب آگاهی و شناخت این مهارت‌ها، زندگی مشترک مثبت و رضایت بخشی را به وجود آورند. فراگیری مهارت‌هایی که در ادامه مطرح می‌شود برای تداوم عشق و علاقه و ابراز محبت بین زوجین الزامی است.

[B] ۱-مانند سنگ خشک و بدون انعطاف نباشید[/B]

بسیاری از ما بر حسب عادت، تربیت نادرست، شیوه زندگی پدر و مادر یا اطرافیان یاد گرفته‌ایم که از ابراز احساسات و اندیشه‌‌هایمان پرهیز کنیم اما توصیه می‌شود به جای تکیه بر این افکار واهی، احساسات و عاطفه مثبت خود را به همسرتان ابراز کنید.

فراموش نکنید همسرتان‌‌ همان فردی است که او را دوست دارید و او هم شما را دوست دارد بنابراین اگر به همسرتان ابراز عاطفه نکنید قرار است عاطفه‌تان را خرج چه کسی کنید!

یادتان باشد در زندگی مشترک هرگز شایسته نیست احساسات خود را پنهان کنید و همچون سنگ سخت در مقابل همسرتان بدون انعطاف و خشک باشید. زمانی که نیازهای عاطفیتان را ابراز کنید و اجازه دهید همسرتان نیز چون شما رفتار کند بی‌تردید از پس بسیاری از مشکلات برخواهید آمد؛ به طور مثال اگر بر سر موضوعی با همسرتان اختلاف نظر پیدا کنید هرگز او را در جبهه مخالف خود نمی‌بینید و می‌توانید امیدوار باشید که از راه همدلی، صبر و گذشت آن را رفع کنید.

[B] ۲-حریم خصوصیتان را حفظ کنید[/B]

گاهی برخی زوجین از سر ناآگاهی مشکلات زندگیشان را پیش مطمئن‌ترین افراد که پدر و مادرشان باشند بازگو می‌کنند غافل از آنکه گاهی راهنمایی‌های دلسوزانه آن‌ها کار دستشان می‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم سعی کنید مسائل خصوصی و خانوادگی خود را نزد هیچ فردی حتی پدر و مادر یا خواهر و برادرتان مطرح نکنید.

[B] ۳-اهداف شخصی و مشترکتان را بشناسید[/B]

داشتن اهداف شخصی و مشترک برای آینده از ملزومات یک رابطه سالم و موفق زناشویی است. اگر از اهداف مشترک یا شخصی همسرتان مطلع نیستید، بهتر است با همسرتان به صحبت بنشینید و درباره آن‌ها سوال کنید. تا حد امکان مشوق یکدیگر باشید و زمینه‌ای را فراهم آورید که خواسته‌های همسرتان تحقق یابد مگر اینکه واقعا اهداف سالم و درستی نباشد.

[B] ۴-رفتار اشتباه همسرتان را تلافی نکنید[/B]

اشتباه در زندگی مشترک اجتناب ناپذیر است. گاهی یکی از زوجین به خاطر ناآگاهی یا نداشتن تجربه کافی مرتکب اشتباهی می‌شود. در این میان اگر طرف مقابل، در صدد انتقام برآید یا بخواهد با مقابله به مثل یا لجبازی رفتار همسرش را تلافی کند، بی‌تردید سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و مشکلات افزایش می‌یابد.

در چنین شرایطی، بهترین کار گذشت است و جست‌و‌جوی راهی برای متوجه کردن همسر به اشتباهش و یافتن راه حلی برای اصلاح و پیشگیری از ارتکاب اشتباهات دیگر.

[B] ۵-به جای متهم کردن یکدیگر، سوال بپرسید[/B]

به جای قضاوت و پیشداوری‌های نابجا، سرزنش و انتقادهای ناسازنده یا طرح مسائل اختلاف برانگیز، از یکدیگر سوال کنید و علت را جویا شوید. به طور مثال به جای اینکه بگویید: «من می‌دانستم تو بی‌عرضه‌ای و نمی‌توانی از من دفاع کنی» از همسرتان بپرسید: «به چه علت از من دفاع نکردی؟». با این پرسش نه تنها از نظر و چرایی رفتار همسرتان آگاه می‌شوید بلکه می‌توانید با درنظر گرفتن جوانب و‌ گاه حتی با اصلاح برداشت‌های اشتباه خود یا همسرتان، پیش از بغرنج شدن موضوع، چاره‌ای برای آن بیابید و حل مسئله کنید.

منبع: (علیرضا عبدی، کار‌شناس ارشد روان‌شناسی/ خراسان)