با یک سری نشانه ها و فاکتورهای مهم در رابطه زناشویی تان می توانید بفهمید ادامه دادن به این رابطه کار صحیحی است و یا باید به آن پایان دهید.
اجازه بدهید صادق باشیم: وقتی به تازگی وارد رابطهای میشویم، با عینک خوشبینی به طرفمقابل و رابطهمان نگاه میکنیم.همه اشکالاتی که در طرفمان میبینیم را خیلی راحت کنار میگذاریم: از معرفی کردن شما به خانوادهاش خجالت میکشد؟ میگویید هیچ اشکالی ندارد به موقعاش این کار را خواهد کرد. آنقدر شلخته است که همیشه دور تا دور خانهاش ظرف و لباس کثیف پخش شده است؟ میگویید اشکالی ندارد خودتان به اندازه کافی منظم هستید که بتوانید هر دوتان را نظم بدهید.اما وقتی نسبت به رابطهتان واقعبینتر میشوید، همین موضوعات جدیتر به نظرتان میرسد.
در ادامه نوشت:در زیر به ده علامت هشدار اشاره میکنیم که نشان میدهد باید نسبت به رابطهتان نگران شوید.
۱. برای شاد کردن طرفتان، باید خود واقعیتان را تغییر دهید.
همه ما وقتی با فرد جدیدی آشنا میشویم کمی تغییر میکنیم. برای اینکه نامزدمان دوست دارد مجبور به تماشای فوتبال میشویم و یا چند ماه گیاهخوار میشویم چون طرفمان سالهاست که گیاهخوار است. مشکل زمانی ایجاد میشود که متوجه شوید برای راضی کردن او باید هسته وجودی خودتان را تغییر دهید.
ویرجینیا گیلبرت، مشاور خانواده و ازدواج، میگوید، «اگر میبینید مجبورید ارزشها، اعتقادات و حتی طرز لباس پوشیدنتان را بخاطر طرفمقابلتان تغییر دهید، بدانید که مشکلی وجود دارد. اگر مجبورید همه کلماتی که میخواهید به زبان بیاورید را چندبار ویرایش کنید و همه رفتار و اعمالتان را بارها و بارها ارزیابی کنید، فقط به این دلیل که تصور میکنید طرفتان میخواهد به شما نمره دهد، دست از این رابطه بکشید.»
۲. باید دربرابر دوستان و خانوادهتان از طرفتان دفاع کنید.
مطمئناً قرار نیست کسی به اندازه شما نامزدتان را دوست داشته باشد اما اگر میبینید که تمام اعضای خانواده و دوستانتان از او خوششان نمیآید، بدانید که مشکلی وجود دارد. دکتر گری نیومن، روانشناس، می گوید، «وقتی همه دوستان و خانوادهتان با فرد موردنظر شما راحت نیستند و تصور میکنید که او را به اندازه شما نمیشناسند، باید روی رابطهتان بازنگری داشته باشید. »
۳. انتقاد و گله و شکایت جزء مولفههای اصلی رابطهتان شده است.
اساماس زدنهای چند ساعت یکبار شما برای او غیرقابل تحمل شده است و این را بارها به شما گفته است. به موفقیتهای زندگی شما همیشه با عینک بدبینی و انتقاد نگاه میکند. اگر احساس میکنید این دید منتقدانه طرفتان کمکم بر اعتمادبهنفس شما اثر میگذارد، زمانش رسیده است که با او در این رابطه صحبت کنید.
دکتر تینا سویتین، متخصص روابط، می گوید، «این انتقاد میتواند مقایسههای خیلی ملایم هم باشد که به زبانی کمتر خشن و عادی ارائه میشود. حتی همین نوع مقایسات و انتقادات هم بر اعتمادبهنفس شما اثر گذاشته و در آخر سلامت رابطهتان را به خطر میاندازد.»
۴. همیشه به این فکر میکنید که وقتی پیش طرفتان نیستید، او چه میکند.
تازمانیکه شک و تردید درمورد اینکه طرفتان کجاست و چه میکند در ذهنتان باشد، هیچوقت نمیتوانید با هم کنار بیایید.
دکتر مارینا اسبروچی، مشاور روانشناس برای روشن کردن این موضوع مثال میزند، «شاید نامزدتان تلفن همراهش را روی حالت بیصدا قرار میدهد. همیشه. این را به این واقعیت که فقط چند مرتبه در هفته میتواند بیرون برود و ترجیح میدهد بیشتر با شما به صورت پیامک در ارتباط باشد اضافه کنید. حواستان باشد! شما کارآگاه نیستید اما مطمئناً وقتی قضیه بودار میشود میفهمید. اگر به نظرتان دو بعلاوه دو چهار نمیشود، زمانش رسیده که از آن رابطه بیرون بیایید و به دنبال کسی باشید که بتوانید به او اعتماد کنید.»
۵. این طرفتان است که تصمیمات بزرگ رابطهتان را میگیرد.
فقط وقتی همدیگر را میبینید که طرفتان امکانش را داشته باشد و فقط هم با دوستان و خانواده او معاشرت میکنید. مجبورید هر جایی که او میخواهد حضور داشته باشید اما برایتان روشن کرده است که هیچ علاقهای به مراوده با دوستان شما ندارد.
به نظرتان آشنا میرسد؟ اگر این طرفتان است که همه تصمیمات رابطه را میگیرد و شما فقط از او متابعت میکنید، زمانش رسیده است که رابطهتان را دوباره ارزیابی کنید.
۶. رابطهجنسی شما دچار مشکلاتی است.
رابطه نباید فقط برمبنای ارتباط جنسی باشد اما رابطه جنسی بخشی از آن است.
دکتر اسبروچی میگوید، «اگر احساس میکنید همسرتان از لحاظ تمایلات جنسی با شما تفاوت بسیاری دارد، پیش مشاور جنسی بروید. راهکارهای مختلف را امتحان کنید تا شاید زندگی جنسیتان تکانی بخورد. برای بادوام شدن ازدواج، نیاز به ارتباط جنسی خوب و باکیفیت دارید.»
۷. شما به زمان تنهایی بیشتر ولی طرفتان به زمان با هم بودن بیشتر نیاز دارد.
شدیداً به دنبال زمانی هستید که بتوانید تنها باشید. اما نامزدتان مدام از این شکایت میکند که وقت کمی را با هم میگذرانید. دکتر جین گریر، مشاور خانواده و ازدواج میگوید، «به عبارت دیگر، تداوم ارتباطتان معمولاً یا خیلی زیاد یا خیلی کم است، چه از طریق پیامک باشد، یا تلفن یا دیدن همدیگر. اگر به نظر میرسد که هیچوقت درمورد میزان مناسب این تماسها به توافق نمیرسید، حتماً مشکلی وجود دارد.»
۸. خودتان را مسئول شادی و خوشبختی طرفتان احساس میکنید.
دکتر گیلبرت اعتقاد دارد، به محض اینکه احساس کردید طرفتان برای ایجاد تعادل احساسی خود شدیداً به شما و فقط به شما، تکیه کرده است، زنگ هشدارتان باید به صدا دربیاید.
او توضیح میدهد، «طرفتان چه غرق در ناامیدی باشد چه خشم، کاری میکند که احساس کنید شما مقصرید و این وظیفه شماست که او را از این وضعیت بیرون بیاورید. هرچه که برای درست کردن این اوضاع میگویید یا انجام میدهید، اشتباه است و باعث بدتر شدن حال طرفتان میشود که البته تقصیر شماست. چنین نوع ارتباطی سم است و باید بلافاصله از آن بیرون بیایید.»
۹. طرفتان افرادیکه میبینید و کارهایی که میکنید را کنترل میکند.
این میتواند مهمترین علامت هشدار باشد. دکتر سویتین میگوید، «اگر احساس میکنید که طرفتان میخواهد زمانی که با خانواده و دوستانتان میگذرانید، مسائل مالی شما، انتخابهایتان برای لباس پوشیدن یا میزان آرایشتان را کنترل کند، باید آن را خیلی جدی بگیرید.»
۱۰. مدام با خودتان فکر میکنید که مبادا در رابطه اشتباهی باشید.
شاید به طور دردناکی مشخص باشد اما میل شما به خاموش کردن این شک و تردیدها بعدها باعث پشیمانیتان خواهد شد. دکتر اسبروچی میگوید، «خیلی وقتها وقتی به عقب به رابطه بد قبلیمان نگاه میکنیم، نشانههای چیزی که واقعاً بود را واضح میبینیم. و وقتی که فکر میکنید میبینید که در آن زمان دوست داشتید به هر طریقی که شده این نشانهها را نادیده بگیرید.»
شما باید نسبت به مشکلات و نگرانیهای رابطهتان دقیقتر باشید و حتماً درمورد آنها با طرفتان صحبت کنید و یا قبل از اینکه صدمه ببینید، از رابطه بیرون بیایید. دکتر اسبروچی میگوید، «هر چیزی که اذیتتان میکند را در ذهنتان حک کنید. اگر دوباره اتفاق افتاد، زمانش رسیده است که یک قدم به عقب بردارید.»
سایت مردمان