images.jpg546746

می خواهیم درمورد پیامدها و عوارض و خطرات پولیپ داشتن در بینی صحبت کنیم و راهکارهای درمانی آن را بدانیم.

دکتر محمد اجل لوئیانبا بیان اینکه پولیپ بینی ممکن است به علت عوامل حساسیتی یا ارثی باشد، گفت: در برخی افراد به علت تماس با مواد حساسیت‌زا و ورود این مواد از طریق هوا به داخل بینی، سینوس‌ها و حتی مجاری هوایی ریه ممکن است منجر به پولیپ شود، اما در برخی دیگر زمینه ارثی وجود دارد.

وی تصریح کرد: در جوامعی که عوامل حساسیت‌زا مانند مواد شیمیایی یا آلوده کننده‌های هوا وجود دارند، این عوامل سهم بیشتری در ایجاد پولیپ دارند اما در صورت عدم وجود عوامل حساسیت‌زا، عوامل ارثی نقش بیشتری دارند.

این متخصص گوش، گلو و بینی در ادامه افزود: پولیپ‌ها در شهرهای بزرگ و محیط‌هایی با آلودگی هوا بیشتر به دلیل عوامل حساسیت‌زا و در مناطق خوش آب و هوا به علت عوامل ژنتیکی ایجاد می‌شوند.

اجل‌لوئیان در خصوص راهکار درمانی پولیپ بینی اظهار کرد: در صورتی که این مشکل به علت عوامل حساسیت‌زا ظاهر شده باشد، افراد باید از این مواد دوری کنند و از داروهای ضدحساسیت استفاده کنند، اما در موارد ژنتیکی تا زمانی که پولیپ بینی با درمان‌های محافظتی مانند داروها و شست‌وشوی بینی کنترل شود، نیاز به اقدام بیشتری نیست.

وی یادآور شد: در صورتی که پولیپ منجر به انسداد کامل بینی و از دست رفتن حس بویایی شود، چاره‌ای جز اقدام به جراحی وجود ندارد.

این متخصص گوش، گلو و بینی مشکلات تنفسی، آب ریزش بینی، خارش و گرفتگی مداوم بینی را از عوارض پولیپ بینی دانست و در پایان خاطر نشان کرد: برای انجام اقدامات جراحی نیاز به آندوسکوپی مقدماتی و انجام سی تی اسکن سینوس است.

(ایسنا)