گاهی اوقات استرس خود به تنهایی می توان عامل آلرژی داشتن در افراد باشد و با ایجاد حساسیت در فرد موجب بیمارشدن وی شود.
فرحزاد جباری استرس، قرارگیری طولانی مدت در معرض عامل محرک، بیتوجهی به درمان آلرژی و شدت زمینه ارثی را در افزایش میزان بروز آلرژی موثر دانست و افزود: آلرژی در پوست به صورت اگزما و کهیر همچنین در دستگاه گوارشی نیز بعد از مصرف داروها و موادغذایی خاص به صورت تهوع و دل درد بروز میکند.
وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به آلرژی باید دستورات پزشک را رعایت کنند تا از پیشرفت این بیماری ساده به یک آلرژی سخت جلوگیری کنند، عنوان کرد: افرادی که زمینه آلرژی دارند از محیطی که دارای عوامل تحریککننده مانند خوراکیهایی نظیر شکلات، فستفودها، فلفل، شرایط محیطی مانند گرد و خاک و وجود حیوانات که امکان بروز این بیماری را در آنان افزایش میدهد، اجتناب کنند.
وی با اشاره به اینکه بیماری آلرژی زمینه ژنتیکی و ارثی در افراد دارد، عوامل تحریککننده به خصوص در فصل بهار و تابستان نظیر گردههای گل و درختان باعث پاسخ نابجا سیستم ایمنی بدن شده که ابتلا به آلرژی را نیز افزایش میدهد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به گردهافشانیها، ورود میوهها و سبزیجات جدید در فصل بهار، آلرژیهای بینی، غذایی و آسم در این فصل بسیار شایع هستند، بیتفاوتی افراد به آلرژیهای سطحی میتواند آن را از یک بیماری ساده به یک بیماری سخت تبدیل کند.
جباری با بیان اینکه در هنگام بروز آلرژی سیستم تنفسی، بینی، ریه، پوست، مخاط و سیستم گوارشی درگیر میشود که دارای علائم متفاوتی نیز هستند، اظهار کرد: عطسه، خارش، آبریزش بینی، خارش گوش و چشم علائم آلرژی در بینی بوده همچنین تنگی نفس، سرفه، صدای «خسخس» سینه در آلرژی ریه خود را نشان میدهد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: بهترین راه تشخیص آلرژی معاینه فیزیکی و شرح حال مناسب از بیمار است تا پزشک بتواند آن را از سایر بیماریهای ویروسی تشخیص دهد، علاوه بر آن تستهای تشخیص آلرژی هم در این زمینه وجود دارد.
جباری با بیان اینکه دوره آلرژی تا زمانی که فرد در برابر عامل محرک مانند حیوان خانگی یا نوعی گیاه خاص قرار داشته باشد، ادامه دارد، عنوان کرد: بهترین روش برای رفع آلرژی حذف عامل یا ماده غذایی محرک، تغییر محیط فیزیکی، شرایط آب و هوایی که فرد به آن حساسیت دارد، است.
وی ادامه داد: مصرف آنتی هیستامینها و داروهای ضدالتهاب که به صورت اسپرهای بینی و دهان در بازار وجود دارد، موجب کنترل علائم آلرژی شده و از پیشرفت بیماری به صورت موقتی جلوگیری میکند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: افراد مبتلا به آلرژی باید به طورمداوم و تحتنظر پزشک از روش ایمونوتراپی و واکسنهای آلرژی که به صورت تزریقی و خوراکی است، استفاده کنند تا سیستم ایمنی بدن به مرور زمان پاسخهای نابجای خود را حذف کند.
(ایسنا)-