،شهین لنگری کارشناس روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : امروزه کودکان و نوجوانان نیز همچون والدین، مربیان و سایر افراد جامعه تحت فشارها و تنشهای گوناگونی در طول روز قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: استرسهای ناشی از انجام وظایف درسی، مدرسهای، رقابت با دوستان و همسالان، فعالیتهای جانبی بعد از مدرسه، آشفتگیهای فکری، هیجانی، اختلافات خانوادگی و تغییرات جسمی، روانی کودکان و نوجوانان را دچار اضطراب، تشویش و نگرانیهای زیادی میکند و آنها نیز نیاز به آموزشهای خویشتنداری، کنترل نفس، آرامسازی عضلانی و خودآگاهی درونی دارند.
وی با بیان اینکه یوگا موجب تقویت توان ذهنی، جسمانی، هماهنگی، سازگاری، انعطافپذیری، تمرکز و مقابله با استرسهای روزانه میشود، توصیه کرد: کودکان و نوجوانان نیز میتوانند با انجام تمرینات هماهنگسازی نیروی ذهن و جسم خود درصدد ایجاد تعادل بین قوای درونیشان برآیند و توانایی روبه رو شدن با شرایط سخت زندگی را در خود بالا ببرند.
لنگری عنوان کرد: تمرینات یوگا ماهیچهها را فشرده و سخت نمیکند، بلکه موجب استحکام و تعادل آنها میشود و سلامتی جسم و روان را به دنبال دارد.
به گفته وی، یوگا میتواند در درمان کودکانی که دچار اختلالات تنفسی (مثل آسم و تنگی نفس)، اختلالات گوارشی، ناتواناییهای یادگیری، اختلالات مربوط به خواب (مثل بیخوابیها، بدخوابیها، کابوس دیدن) هستند، نقش موثری ایفا کند.