عرق کردن عموما باعث آزار و اذیت فرد می شود. عموما عرق کردن در اکثر نواحی بدن رخ می دهد اما در برخی نواحی مانند زیر بغل ها و پشت گردن زیادتر است. عرق کردن روش بدن برای دفع سموم ایجاد شده در بدن است و اصلا موضوع بدی نیست اما زمانی که این عرق کردن حالت افراطی به خود می گیرد باعث ناراحتی و آزار فرد می شود.
بدن پس از انجام فعالیت و به دلیل گرم شدن درونی بدن سعی میکند با تعریق خود را خنک کرده و تنفس بهتر اندامها کمک نماید. و از این طیق هم گرمای اضافی و هم بخارات ایجاد شده در بدن را آزاد می کند. عرق بدن وقتی از منافذ پوستی خارج می شود. روی پوست می نشیند. پوست به دلیل داشتن لایه چربی و قرار گرفتن این عرق اغلب دچار بوی نامطبوع می شود. غذاهای مختلف و نحوه تغذیه هم در بوی بد عرق تاثیر زیادی دارند. اغلب افرادی که دچار این ناراحتی هستند در جمع راحت نخواهند بود. اما تعریق جز ء لاینفک بدن ادمی است. ولی زمانی که بیش از حد عرق می کنید و یا در حالت عادی که همه به طور معمول عرق می کنندف شما بسیار زیاد عرق می کنید (مثلا در زمانی که نشسته اید و یا در حالت دراز کشیده تلویزیون می بینید و ای در هوای خیلی گرم نیستید.) باید حتما به پزشک مراجعه کنید. اغلب تعریق بیش از حد نیاز به درمان دارد و برای درمان آن از روشهای متعددی استفاده می شود روشهایی چون بوتاکس درمانی، جراحی و یا یون درمانی.
در برخی موارد هم نیاز به درمان جدی نیست و تنها با استفاده از ضد عرق ها می توان به مبارزه با بوی عرق رفت. در بازار ضد عرق های گوناگونی از برندهای مختلف وجود دارد که می توان با توجه به بوی عرق بدن از انها استفاده نمود. عموما توصیه می شود رایحه های سبک را انتخاب نمود تا با بوی عرق در هم آمیخته نشود و موجب بوی بد بیشتر نشود.
حمام کردن مداوم و استفاده از صابون و یا شامپوی بدن هم در کاهش بوی بد عرق تاثیر زیادی دارد.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.