o-DEPRESSION-facebook

 متاسفانه آمار افسردگی در همه سنین روز به روز در حال رشد است و با این وضع یک اختلال روانی فراگیر در میان افراد جامعه شده است.

شایع ترین اختلال روانپزشکی افسردگی ( depression ) می باشد. به علت درصد شیوع بالای این اختلال از آن به عنوان سرما خوردگی هیجانی نیز یاد می شود. تقریباً تمامی افراد جنبه های مختلفی از افسردگی را در طول عمر خود تجربه می کنند. در حدود 50 درصد از موارد، اولین حملۀ افسردگی آخرین مرحله نیز است. اما در مواقع دیگر افسردگی عود داشته و تقریباً در هر بار عود علائم شدید تر تجربه می شود.

آرش سدهیان، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در کلینیک مددکاری اجتماعی  نوشت: افسردگی نشانه های مختلفی دارد؛ مثل از دست دادن انرژی، از دست دادن علاقه به فعالیت ها و زندگی، عمگینی، فقدان اشتها، کاهش یا افزایش وزن، اشکال در تمرکز، خود ملامت گری، احساس ناامیدی، شکایت های جسمانی، دوری گزیدن از دیگران، تحریک پذیری، مشکل در تصمیم گیری و افکار خودکشی، بسیاری از افراد افسرده، احساس اضطراب می کنند. آنها غالباً نگران هستند؛ حالت تهوع و سر گیجه و گاهی گر گرفتگی، تاری دید، تپش قلب و تعریق را تجربه می کنند.

شدت افسردگی از نظر بالینی از خفیف تا شدید تغییر می کنند. برای مثال برخی افراد از تعداد اندکی نشانه های گاه و بی گاه افسردگی شکایت دارند، در حالی که افراد دیگر، که از افسردگی شدید رنج می برند، ممکن است نشانه های متعددی به صورت متناوب و طولانی مدت و کاملا آزار دهنده داشته باشند.
بسیار غیر معمول است که فردی بگوید که هیچ گاه << افسرده >> نبوده است. نوسانات خلقی طبیعی هستند و به ما کمک می کنند متوجه شویم که در زندگی ما چیزی فراموش شده است، تا شاید ما تغییری در وضع خودمان بدهیم؛ ولی افسردگی بالینی بدتر از نوسانات ساده خلقی است.
خطر این اختلال در طول زندگی – یعنی درصد کسانی که در بعضی از مراحل زندگی خود افسردگی شدید را تجربه نموده اند – در مردان 8 تا 12 درصد و در زنان 20 تا 26 درصد گزارش گردیده است.

تخمین زده شده است 1/3 کل بیماران را تشکیل می دهند.
شیوع افسردگی شدید در زنان دو برابر مردان گزارش شده است.
هیچ علت واضحی برای افسردگی وجود ندارد ما افسردگی را چند وجهی در نظر می گیریم، به طوری که عامل متعددی می توانند باعث آن شوند. این عوامل می توانند بیو شیمیایی، بین فردی رفتاری و شناختی باشند.
افسردگی می تواند در بعضی از افراد تحت تأثیر یک دسته از این عوامل ایجاد شود، ولی به طور معمولی علت آن مجموعه ای از تمام این عوامل می باشد.
عوامل بیو شیمیایی، شامل استعداد ژنتیکی خانوادگی و وضعیت بیو شیمیایی مغز شما در حال حاضر است. تعارضات و فقدان هایی در روابط بین فردی، می توانند عامل افسردگی باشند.

همان گونه که عوامل رفتاری نظیر افزایش تنش و استرس و کاهش تجارب مثبت و لذت بخش نیز می تواند باعث بروز افسردگی شوند. عوامل شناختی موثر در افسردگی، روش های انحرافی و غیر انطباقی تفکر است.
مطالعات پژوهشی متعددی در دانشگاههای بزرگ سراسر جهان، به طور مشخص نشان داده اند که درمان رفتاری ، شناختی در درمان افسردگی به همان اندازه داروهای ضد افسردگی مفید است. در طی 20 جلسه انفرادی تقریباً 75% بیماران کاهش واضحی در نشانه های خود تجربه می کنند. ترکیب درمان شناختی، رفتاری با داروها تأثیر درمان را تا 85% افزایش می دهد.

در خرد سالان افسرده بارزترین و آگاه کننده ترین نشانه های مرضحی، نخوردن غذا است. در کودکان بزرگتر ممکن است افسردگی در آغاز به صورت بی حسی عاطفی و فعالیت ظاهر گردد، و به طور متناوب به صورت اضطراب جدایی شدید جلوه گر می شود که در آن کودک دیوانه وار به والدین می چسبد، از ترک کردن آنان برای مدت طولانی و رفتن به مدرسه امتناع می ورزد، و در ترس و وحشت از مردان ( با مرگ والدین ) به سر می برد.

علائم بر جستۀ افسردگی در نوجوانی ممکن است به صورت اخم و ترشرویی، منفی گرایی، گوشه گیری، شکایت از درک نشدن و یا مورد تحسین قرار نگرفتن و احتمالاً رفتارهای ضد اجتماعی و سوء استفاده از داروها مشخص می شود که عبارت از بزرگنمایی مسائل عادی نوجوانی. در سالخوردگی ممکن است بارزترین علائم افسردگی بی حسی عاطفی و مشکلاتی در تفکر به صورت کاهش حافظه و اختلال ضعف در جهت یابی می باشد.
مراجع یا کاربر گرامی در پایان شایان ذکر است که اطلاعاتی که به حضور شما معرفی گردید برای تشخیص اختلال افسردگی اساسی در یک شخص کفایت نمی کند و شما با آگاهی از اطلاعات بالا قادر به تشخیص اختلال افسردگی اساسی نمی باشد برای تشخیص یک اختلال نظر متخصص، معاینه وضعیت روانی، شرح حال بالینی و تست مورد نیاز می باشد. این اطلاعات صرفاً برای آگاهی شما گردآوری شده اند.

ایران