دانشمندان ميگويند سلول هاي بنيادي بند ناف نوزادان را ميتوان با مهندسي ژنتيک به سلولهاي مولد انسولين تبديل کرد و براي درمان ديابت به کار برد.
به گزارش دکتر سلام به نقل از خبرگزاري رويترز، پژوهشگران انگليسي و آمريکايي ميگويند توانستهاند شمار بزرگي از سلولهاي بنيادي بند ناف را در آزمايشگاه رشد دهند و سپس آنها را به سلولهاي مولد انسولين در لوزالمعده بدل کنند.
دکتر راندال اوربان از مرکز پزشکي گالوستون دانشگاه تگزاس که سرپرست اين تحقيق بوده است ميگويد: اين کشف نشان ميدهد که ما بالقوه ميتوانيم از سلولهاي بنيادي بالغ براي کمک به مبتلايان به ديابت استفاده کنيم.
اين پژوهشگران که شامل متخصصان دانشگاه نيوکاسل در انگليس هم ميشدند، ميگويند اميدوارند در نهايت بتوانند همين کار را با سلولهاي بنيادي جنيني هم انجام دهند.
در حال حاضر بسياري از دانشمندان ايجاد حوزه جديد پزشکي باززايي را دنبال ميکنند که در آن از سلول هاي بنيادي رشد داده شده در آزمايشگاه براي جايگزيني بافتهاي صدمه ديده استفاده ميشود.
گروه ديگري از دانشمندان در تلاش هستند تا بفهمند چگونه سلولهاي بنيادي جنيني ميتوانند به همه انواع بافتها بدل شوند و در عين حال قابليت تکثير خود را هم تقريبا براي هميشه حفظ کنند، تا بتوانند سلولهاي عادي بدن را به چنين کاري وادار کنند.
پژوهشگران در تگزاس و نيوکاسل از خون بند ناف انسان استفاده کردند، زيرا اين خون منبعي غني از سلولهاي بنيادي “بالغ” تازه است.
آنها اميدوارند که از اين طريق بافت مولد انسولين براي مبتلايان به ديابت نوع ? که به علت تخريب بافت لوزالمعده توانايي توليد انسولين را از دست دادهاند، به وجود آورند.