images.jpg5286

اگر قصد ازدواج دارید و برای این امر قصد تحقیق و شناخت بیشتر نسبت به طرف مقابلتان دارید ابتدا باید به معرف وی نظری بیندازید .

تا یکی، دو دهه قبل، آدم ها سعی می کردند از محدوده کوچه و شهرشان دورتر نروند. به همین دلیل به خواستگاری آشنایان و اقوامشان می رفتند و کسانی را برای زندگی آینده انتخاب می کردند که تا حدودی آنها را می شناختند یا از طریق واسطه هایی می توانستند در موردشان اطلاعاتی کسب کنند.

اما این روزها، در جامعه ای با کلانشهرهایی که دیگر امکان آشنایی های قبلی در آنها وجود ندارد، اوضاع کمی متفاوت تر شده. در چنین جامعه ای قدم برداشتن برای ازدواج، نیازمند پیش زمینه و فراهم کردن مقدمات یک آشنایی قبلی است. معرفی، یکی دیگر از روش های آشنایی است که مزایا و معایبی دارد.

در این روش ما اصلا نباید به معرف توجه کنیم. مثلا میان معرفی استاد دانشگاه مان یا سوپری سر کوچه مان نباید برتری قائل شویم بلکه باید به خود شخصی که معرفی شده توجه کنیم و در این مورد خودمان و خانواده مان به طور مستقل تصمیم بگیریم. متاسفانه در جامعه ما اغلب افراد تحت تاثیر معرف قرار می گیرند درحالیکه برای داشتن ازدواجی موفق، خود ما باید همه چیز را بررسی کنیم و تصمیم بگیریم.

واسطه خوب چه کسی است؟
یک واسطه خوب و مطمئن باید متدین، عاقل، فهیم، دلسوز و خیرخواه باشد، معیارهای اصلی و حقیقی ازدواج را بشناسد، نقاط ضعف و قوت دو طرف را بداند، کاملا با خلقیات، روحیات، فرهنگ و مذهب خانواده‌ها آشنا باشد و بسیار سنجیده و عاقلانه طرفین را آگاه سازد.

فرد واسطه براساس تفکر، فرهنگ و ویژگی های مذهبی خود دو نفر را به هم معرفی می‌کند و ممکن است طرفین را به درستی نشناخته باشد، بنابراین نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت در ازدواج باشد. در واقع بعد از معرفی این شما هستید که باید تحقیق را شروع کنید، یکدیگر را محک بزنید و بشناسید و طرف مقابل را با اعتقادات و روحیات خود بسنجید و در نهایت تصمیم بگیرید.

واسطه ها چند گروه اند. عده‌ای خیرخواه و آگاهند. پس می‌توان به آنها اطمینان کرد. عده‌ای خیرخواه اما نا آگاهند. اعتماد به این افراد خسارت بار و موجب پشیمانی است. عده‌ای درست مثل بنگاه املاک عمل می‌کنند. یعنی همه تلاششان در پی تحقق معامله و رسیدن به سود و منفعت مالی است اینها هم خطرناکند. گروه دیگر سوءنیت دارند یعنی با حیله و دغل سعی می‌کنند به اهداف و منافع شوم خود برسند. این گروه سرشار از بخل، کینه و حسد بوده و هدف اصلی آنان نابودی خانواده‌ها است. این دسته بشدت غیرقابل اعتماد بوده و باید از آنها ترسید.

در نهایت می‌توان گفت که انتخاب یک معرف امین و خیرخواه خود نیز به اندازه انتخاب یک همسر مناسب سخت است.

کلا در فضای معرفی بهتر است معرف ها در سنین بالایی باشند، خودشان ازدواج کرده باشند و تجربه زندگی مشترک را داشته باشند. درصورتی که افراد در سنین پایین تر معمولا بدون تجربه و تحت تاثیر احساسات این کار را انجام می دهند

چه کسانی معرف های خوبی نیستند؟
معرفی همسالان به همسالان در گروه های همکلاسی و گروه های دوستی هم از دیگر شیوه های معرفی است اما در این فضای معرفی، ممکن است آسیب هایی اتفاق بیفتد. وقتی همسالان کسی را به هم معرفی می کنند، معمولا تحت تاثیر فضایی عاطفی هستند و ممکن است به انگیزه شخصی این کار را انجام دهند.

متاسفانه در جامعه ما اغلب افراد تحت تاثیر معرف قرار می گیرند درحالیکه برای داشتن ازدواجی موفق، خود ما باید همه چیز را بررسی کنیم و تصمیم بگیریم.

کلا در فضای معرفی بهتر است معرف ها در سنین بالایی باشند، خودشان ازدواج کرده باشند و تجربه زندگی مشترک را داشته باشند. درصورتی که افراد در سنین پایین تر معمولا بدون تجربه و تحت تاثیر احساسات این کار را انجام می دهند.

معرفی، یکی از اتفاقات خوبی است که در جامعه روی می دهد و اگر وجود نداشته باشد، آمار ازدواج در جامعه کاهش می یابد اما باید توجه داشت که خانواده ها نباید در تصمیم گیری فرد به ازدواج با کسی که معرفی شده اصرار ورزند زیرا در نهایت خود او باید تصمیم گیرنده باشد. اما معرفی مورد ازدواج از سوی همسالان اغلب با مشکلات زیادی همراه می شود.

دوستی ها به هم می ریزد و فضای خانوادگی درگیر تنش می شود. درکل معرفی در سنین پایین جالب نیست اما در سنین بالاتر، افرادی که سنشان از حدی بالاتر است، باید این روش معرفی را جدی بگیرند تا آمار ازدواج در جامعه در وضع نرمالی بماند.