172709

تعداد اندکی از افرادی که دچار ناراحتی های قلبی هستند ،اصلا هیچ علامتی ندارند و این نبود علامت دلیل بر سالم بودن قلب نیست .حتی ممکن است در آنها سکته قلبی رخ داده باشد ولی هیچگونه علامتی وجود نداشته باشد و تنها در هنگام درد قلبی سکته رخ نمی دهد ممکن است درد وجودداشته باشد ولی سکته روی نداده باشد

حدود یک سوم از بیماران قلبی بدون هیچ نشانه‌ قبلی دچار سکته می‌شوند و بنابراین نبود نشانه‌ به منزله عدم احتمال سکته قلبی نیست و کسانی که دارای ریسک بیماری قلب و عروق هستند یعنی آقایان بالای 40 سال و خانم‌های بالای 50 سال، سکته قلبی بدون هیچ فاکتور خطر ساز در آنها ممکن است رخ دهد.

دکتر مسعود قاسمی فوق تخصص فلوشیپ و آنژیوپلاستی، درباره نشانه‌های سکته قلبی، قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کرد که حدود یک سوم از بیماران قلبی بدون هیچ نشانه‌ قبلی دچار سکته می‌شوند و بنابراین نبود نشانه‌ به منزله عدم احتمال سکته قلبی نیست و کسانی که دارای ریسک بیماری قلب و عروق هستند یعنی آقایان بالای 40 سال و خانم‌های بالای 50 سال، سکته قلبی بدون هیچ فاکتور خطر ساز در آنها ممکن است رخ دهد.

همچنین افرادی که دارای فاکتورهای خطرسازی مانند استعمال سیگار، چربی خون بالا، فشار خون بالا، دیابت و چاقی هستند، احتمال سکته قلبی در آنها وجود دارد و بدین ترتیب این افراد نباید منتظر بروز علائم هشدار سکته قلبی باشند و سپس به پزشک مراجعه کنند و لازم است اقدامات لازم برای پیشگیری از این بیماری را به عمل آورند.اما درباره نشانه‌های بروز سکته قلبی باید بگویم کاهش آستانه تحرکات افراد یکی از این نشانه‌ها است که به عنوان پیش‌زمینه‌ بیماری تنگی عروق کرونر محسوب می‌شود. به عنوان مثال کسی که در سطح صاف پیاده‌روی می‌کرد، اگر متوجه شود در شرایط مشابه با همان میزان پیاده‌روی زودتر خسته می‌شود این خستگی می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات قلبی و عروقی باشد.


بیشتر بخوانید: از کجا بدانیم درد قلبی داریم


از نشانه‌های دیگر می‌توان به احساس درد در قفسه سینه یا فشار سر دل اشاره کرد که در بیشتر مواقع این درد همراه با حرکت، بیشتر می‌شود.  از علائم دیگر می‌توان به انتشار درد به فک تحتانی، شانه‌ها، بازوها و لزوما نه بازوی چپ بلکه هر دو یا یکی از آنها، تعریق، احساس عدم راحتی و افول حال عمومی اشاره کرد. در سکته‌های حاد بررسی‌ها حاکی از آن است که وقوع این نوع سکته در صبح‌ها بیشتر از بعدازظهرها و شب‌ها است که فرد آن‌قدر احساس درد در قفسه سینه خود می‌کند که انگار وزن بسیار سنگینی را روی سینه خود متحمل می‌شود.

یکی دیگر از نشانه‌های سکته قلبی احساس درد در ناحیه معده است که فرد آن را با ناراحتی‌های گوارشی اشتباه می‌گیرد و باعث می‌شود مراجعه سریع به پزشک نداشته باشد. از دیگر سو مشاهده شده وقتی کسی دچار درد علائم سکته می‌شود، برای اینکه به خود ثابت کند مشکلی برایش پیش نیامده شروع به حرکت و فعالیت می‌کند که بسیار عمل اشتباهی است.
لازم است توضیح دهم که نخستین اقدام پس از ظهور نشانه‌های سکته قلبی آگاه کردن اطرافیان از این موضوع است که بتوانند در اسرع وقت بیمار را به مراکز درمانی قلب و عروق منتقل کنند.

منبع-سلامت نیوز