004_pregnancy
وقتی به هپاتیت مبتلا می شوید بهتر است بدانید این مسئله در باردارشدن و فرزند دار شدن شما بی تاثیر و فرزنددارشدنتان بلامانع است.
مدیرگروه بهداشت حرفه‎ای دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: همه‌ی زنان باید در دوران بارداری از نظر HBsAg مورد آزمایش قرار گیرند.

دکتر «رضا سالاری»  اظهار کرد: زنانی که ناقل هپاتیت ب هستند، می‎توانند حامله شوند تنها مسأله‎ای که برای این نوزادان ممکن است اتفاق بیفتد، ابتلا به هپاتیت ب است که در حدود 40 درصد موارد اتفاق می‎افتد(این آمار از 10 تا 90 درصد متغیر است).

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که احتمال عفونت نوزاد کاهش یابد(و حتی به نزدیک صفر برسد) باید بلافاصله پس از تولد کودک، ایمونوگلوبولین و واکسن هپاتیت ب به نوزاد تزریق شود.

سالاری ادامه داد: از همین‌رو ناقل هپاتیت و فرد حامله، حتماً پزشک خود را از این مسأله مطلع کند. پزشک پس از زایمان، بدن نوزاد را به دقت و با احتیاط می‎شوید و ظرف 12 ساعت ایمونوگلوبولین هپاتیت ب(آمپول HBIG) را روی یک ران و اولین واکسن هپاتیت ب را(حداکثر در 7 روز اول پس از تولد) روی ران دیگر نوزاد تزریق می‎کند.

مدیرگروه بهداشت حرفه‎ای دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: نوبت دوم واکسن پس از یک ماه و نوبت سوم واکسن شش ماه پس از نوبت اول تزریق می‎شود.

وی افزود: کودک باید پس از چند روز و نیز 9 تا 12 ماه بعد تولد از نظر وجود آنتی‎ژن سطحی هپاتیت ب(HBsAg ) مورد آزمایش قرار گیرد. در صورت اتخاذ این تدابیر، امکان ابتلای نوزاد شما به هپاتیت، به کمتر از 10 درصد می‌رسد. به هر حال اگر تعداد کافی بچه دارید، از حاملگی مجدد بپرهیزید.

سالاری خاطرنشان کرد: همه‌ی زنان باید در دوران بارداری از نظر HBsAg مورد آزمایش قرار گیرند.

ایسنا،