آیا می دانید در تحقیقات جدید به عمل آمده اگر در هر هفته تخم مرغ بخورید , احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 کمتر می شود؟ در مورد تاثیر تخم مرغ بر دیابت نوع دو بیشتر اطلاعات کسب کنید. به گزارش سایت دکتر سلام به نقل از روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ، دکتر فرهاد رجب پور صنعتی مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت, با توجه به تحقیقات اخیر مصرف تخم مرغ می تواند منجر به کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دو شود. دیابت نوع دو بطور روز افزونی در سراسر جهان رو به افزایش است. سبک زندگی (Life style) نقش اساسی در ایجاد این بیماری دارد. در برخی مطالعات مصرف کلسترول زیاد با اختلال در متابولیسم قند خون (گلوکز) و خطر ابتلا به دیابت نوع دو همراهی داشته است. با این وجود در برخی مطالعات تجربی مصرف تخم مرغ منجر به بهبود تعادل گلوکز (قند) خون شده است.
با این وجود هنوز اطللاعات کافی در رابطه با مصرف تخم مرغ و بروز دیابت نوع دو در دسترس نیست. این مطالعه بر روی 2332 در بین سنین 42 تا 60 سال به مدت 19 سال انجام شد و نتایج آن حاکی از آن بود که مصرف تخم مرغ با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و همچنین قند خون پایین تر ارتباط دارد. مردانی که 4 عدد تخم مرغ در هفته مصرف کردند در مقایسه با کسانی که تنها یک عدد تخم مرغ در هفته مصرف کردند 37 درصد کمتر به دیابت نوع دو مبتلا شدند. نکته مهم در این مطالعه این است که عواملی نظیرفعالیت فیزیکی، توده بدنی، مصرف سیگار و مصرف میوه ها و سبزیجات نیز همگی مد نظر بوده اند. مصرف بیش از 4 عدد تخم مرغ در هفته هیچ اثر سودمندی نداشته است. تخم مرغ علاوه بر کلسترول حاوی مواد مغذی مهمی است که بر روی سوخت و ساز گلوکز و التهاب خفیف اثر مثبتی دارد. باید به این نکته توجه داشت که پیش بینی اثر تغذیه بر روی سلامتی تنها بر مبنای محتوای کلسترول مواد غذایی کار اشتباهی است. در واقع به جای تمرکز بر روی اثر یک نوع ماده غذایی به عنوان مثال کلسترول بر روی سلامتی باید کل رژیم غذایی فرد در چندین سال گذشته مورد ارزیابی قرار گیرد