با مشاهده برخی علائم نگران کننده و خطرناک والدین باید هر چه سریع تر و بلافاصله نوزادشان را به پزشک متخصص برسانند و به مشکل وی رسیدگی کنند.
تجربه مادر شدن برای اولین بار بسیار زیبا است اما وقتی کودک برای اولین بار بیمار می شود، این تجربه می تواند ترسناک باشد. مطمئنا می دانید که نباید با یک سرفه یا التهاب پوستی کوچک، نگران و مضطرب شوید اما شاید نمی دانید کدام نشانه ها نگران کننده نیستند و در صورت مشاهده کدام علائم در کودک باید آن را جدی بگیرید و بلافاصله با پزشک مشورت کنید. در این مطلب به بررسی 6 علامت مهم در نوزادان می پردازیم که به هیچ وجه نباید آنها را نادیده بگیرید.
دشواری در تنفس
همه نوزادن بعضی اوقات ناله یا خرخر می کنند اما اگر برای مدت طولانی سخت و سریع نفس می کشد و می توانید ببینید که بیشتر از حدی که لازم است از ماهیچه های سینه برای نفس کشیدن استفاده می کند و پره های بینی او بیش از حد باز می شود، این علائم می توانند نشانه تنگی نفس باشد.
اقدامات ضروری:
بدون معطلی با پزشک کودک تماس بگیرید و اگر این امکان وجود ندارد، بهتر است کودک را به اورژانس منتقل کنید.
تب بالای 38 درجه
اگر نوزاد کمتر از 3ماه دارد و تب سنج مقعدی میزان حرارت بدن او را بیشتر از 38 درجه نشان می دهد، با پزشک کودک تماس بگیرید. علت تب در نوزادان به راحتی قابل تشخیص نیست و از یک سرماخوردگی گرفته تا مننژیت، تب می تواند نشانه مشکلات مختلفی باشد. به همین دلیل نیاز است تب نوزادان جدی گرفته شود.
اقدامات ضروری:
برای اندازه گیری درجه حرارت بدن نوزاد از تب سنج مقعدی استفاده کنید زیرا از ابزارها و روش های دیگر دقیق تر است. ممکن است نیاز باشد نوزاد در بیمارستان بستری شود تا آزمایش های لازم انجام شوند. یکی از این آزمایش ها می تواند گرفتن مایع نخاعی نوزاد برای پی بردن به علت تب باشد و یا ممکن است نوزاد به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد. به دلیل رشد سیستم ایمنی بدن در کودکان بزرگتر، تب همیشه نگران کننده نیست.
کم آبی بدن
اگر نوزاد پوشکش را خیس نمی کند، ممکن است نشانه کم آبی بدن او باشد. بهتر است در 6 روز اول تولد، حتما تعداد دفعات خیس شدن پوشک را کنترل کنید. در 6 روز اول تولد نوزاد، تعداد پوشک های خیس نوزاد باید برابر با تعداد روزهای تولد نوزاد باشد، به این معنی که باید در روز اول، یک پوشک خیس و در نهایت در روز ششم، 6 پوشک خیس داشته باشد. از دیگر نشانه های کم آبی جدی بدن می توان به خشکی دهان، گودی چشم و بی حالی اشاره کرد.
اقدامات ضروری:
در اسرع وقت با پزشک کودک تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کند. احتمالا پزشک به شما توصیه می کند به کودک شیر خودتان یا شیرخشک بدهید. در این مواقع، آب دادن به کودک خوب نیست چون می تواند باعث کاهش سطح کلسیم و در نهایت منجر به تشنج شود.