examining-patient-teeth_shutterstock_73038607

استرس و افسردگی هم می توانند برروی دندان های شما تاثیرات مخرب و جبران ناپذیری بگذارند و سلامت دهان و دندانتان را به مخاطره بیندارند.

 چنانچه مبتلا به استرس، اضطراب یا افسردگی هستید، می‌توانید در معرض خطر بیشتر مشکلات مربوط به سلامت دهان باشید.

در افراد دارای استرس میزان زیادی هورمون کورتیزول ترشح می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد ضایعه در لثه و بدن آنان شود. استرس همچنین می‌تواند منجر به مراقبت ضعیف از دهان فرد شود. بیش از 50 درصد افراد هنگام دچار شدن به استرس، دندان‌های خود را به طول منظم مسواک نکرده و نخ دندان نمی‌کشند. سایر عادت‌های مرتبط با استرس عبارت‌اند از: مصرف دخانیات، مصرف نوشابه‌های الکلی و بر هم فشردن و ساییدن دندان‌ها.

پوکی استخوان و از دست دادن دندان‌ها: بیماری پوکی استخوان بر تمام استخوان‌های بدن و از جمله استخوان‌های فک تأثیر می‌گذارد و می‌تواند موجب از دست دادن دندان‌ها شود. باکتری‌های ناشی از پریودونتیت که نوعی التهاب شدید لثه است، نیز می‌تواند موجب شکستن استخوان فک شود. نوعی از داروهای پوکی استخوان موسوم به بیسفوسفونات ها، می‌تواند به مقدار کمی خطر بیماری نادر نکروز استخوانی را که موجب مرگ سلول‌های استخوانی فک می‌شوند، افزایش دهد. در صورت استفاده از این داروها بهتر است دندان پزشک خود را مطلع کنید.

رنگ‌پریدگی لثه و کم‌خونی: در صورت کم‌خونی ممکن است دارای لثه رنگ‌پریده و درد دهان باشید و همچنین زبان شما متورم و صاف و هموار باشد. در صورت ابتلا به کم‌خونی، بدن شما فاقد تعداد کافی گلبول‌های قرمز است یا به‌عبارت‌دیگر گلبول‌های قرمز حاوی هموگلوبین کافی نیستند. درنتیجه بدن به‌اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کند. انواع مختلفی از کم‌خونی وجود دارد که درمان هرکدام از آن‌ها متفاوت است. در صورت ابتلا به کم‌خونی باید به پزشک خود مراجعه کنید تا نوع بیماری را تشخیص داده و درمان مناسب را آن را تجویز کند.