با این راه روش های مفید از بروز و ابتلا به آلزایمر در سنین میانسالی پیشگیری کنید و حافظه و ذهنتان را از کندی و زوال و ایجاد اختلال در آن محافظت کنید.
سن و سال که بالا میرود ناخودآگاه عملکردهای شناختی و توانایی مغز کاهش مییابد و فرد در معرض ابتلا به اختلالات مغزی از قبیل آلزایمر قرار میگیرد. ولی محققان بر این باورند که استفاده مداوم از مواد مغذی و انواع ویتامینها میتواند تا حد زیادی از روند پیر شدن مغز و احتمال بروز برخی اختلالات بکاهد.
کاکائو یکی از خوشمزهترین خوراکیهایی است که محققان مصرف آن را توصیه میکنند. دانههای کاکائو و بهویژه کاکائوی تلخ سرشار از موادی موسوم به فلاونولها هستند و یافتهها حاکی از آن است که این ماده خطر کمشدن حافظه و پیر شدن مغز را کاهش میدهد. اسیدهای چرب امگا3 ماده بینظیری است که برای حفظ سلامت مغز و بهبود عملکردهای شناختی آن نقش موثری ایفا میکند.
این اسید چرب در ماهی سالمون، شاهماهی، ساردین، ماهی تن، روغن کتان، روغن کانولا، گردو و روغن سویا یافت میشود. اسید فسفریک و ماده فسفاتیدیلسرین دو ماده طبیعی به شمار میروند که برای حفظ سلامت مغز در سالمندان مورد استفاده قرار میگیرد. حجم بالایی از این دو ماده در روغن سویا (لسیتین)، شاه ماهی، مارماهی و ماهی تن یافت میشود و نیز از آنها قرصهای مکمل هم تولید شده است. معروفترین مکملی که برای ورزشکاران رشته بدنسازی مورد استفاده قرار میگیرد، مکمل اسید فسفریک است که از سویا گرفته میشود. محققان در مطالعات خود دریافتند که افزودن گردو به رژیم غذایی روزانه روند ابتلا به آلزایمر و اختلالات مغزی را کاهش میدهد و افرادی که در روند پیری و بالا رفتن سن قرار دارند با این کار میتوانند تا حد زیادی مشکلات مغزی ناشی از افزایش سن را به تاخیر بیندازند. ماده مغذی محلول در آب موسوم به «کولین» به دلیل شباهت زیادی که به ویتامین Bکمپلکس دارد، غالبا در آن یافت میشود. از جمله مواد غذایی سرشار از «کولین» میتوان مواد گوشتی بهویژه جگر، لوبیا، برخی سبزیجات و تخممرغ را نام برد. مصرف این ماده برای حفظ سلامت کبد و نیز سلامت زنان ضروری است. این ماده مغذی به رشد و تقویت بافت مغزی کمک میکند.
محققان مصرف منیزیم را در افراد مبتلا به آسیبهای مغزی توصیه میکنند. این ماده معدنی در آووکادو، سویا، موز و کاکائوی تلخ یافت میشود و نیز مکملهای حاوی این ماده ساخته شدهاند.
متخصصان تغذیه «بلوبری» را نوعی عامل ضد التهابی میدانند و مطالعات صورتگرفته نشان میدهد که حتی مصرف این ماده در حد متعادل میتواند علامتدهی عصبی را در مغز افزایش دهد.