چه کارهایی لازم است تا بتوانیم باقی عمرمان را توام با سلامت بگذرانیم و سالم زندگی کنیم ؟چه کارهایی را باید انجام داد و چه اموری را باید کنارگذاشت؟
آن چه می خورید و سبکی که برای زندگی انتخاب می کنید، باعث افزایش یا کاهش طول عمر شما می شود. از قرن بیستم، با پیشرفت علم به ویژه در حوزه پزشکی، میانگین طول عمر انسان افزایش پیدا کرد که این امر بزرگ ترین دستاورد طی هزاران سال تاریخ زندگی بشر به حساب می آید. اما امروزه آن چه کمتر به آن توجه می شود، عادت های روزمره زندگی است که می تواند بر سلامت ما تأثیر مثبت یا منفی بگذارد. در سایت «Prevention»، به عادت هایی اشاره شده است که اگر در خودتان سراغ دارید، می توانید به سلامت قلب و افزایش طول عمر خود امیدوار باشید.
افزودن تنها روزی 10 میلی گرم فیبر به وعده غذایی، خطر بیماری قلبی را تا 17 درصد کاهش می دهد. فیبر غذایی، کلسترول کلی و کلسترول مضر را کاهش می دهد و به کاهش وزن شما کمک می کند.
نتایج بررسی ها نشان می دهد مردان و زنانی که میزان مصرف کالری خود را روزانه به هزار و 400 محدود می کنند ( که 25درصد کمتر از میزان کالری موجود در برنامه غذایی غربی است) قلب سالم تری دارند و عملکرد فیزیولوژیکی آن ها همانند افرادی است که 15سال جوان ترند. مصرف انواع سبزی و غلات سبوس دار، شیر، گوشت بدون چربی و حذف نان سفید، نوشابه و شیرینی باعث بهبود سلامت می شود.
چای سبز و سیاه هر دو حاوی کاتکینز است که رگ های خونی را شل و از قلب محافظت می کند.
نتایج بررسی ها نشان می دهد، افرادی که به طور روزانه چای می نوشند، به میزان کمتری در معرض خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی و سکته قرار دارند. برای حفظ سلامتی قلب کافی است روزی یک تا 2فنجان چای تازه دم مصرف کنید. افزودن شیر به چای، تأثیر محافظتی آن را بر سیستم قلبی عروقی از بین می برد.
افرادی که روزانه نیم ساعت پیاده روی می کنند نسبت به افرادی که کمتر به پیاده روی می پردازند (بدون در نظر گرفتن میزان چربی بدن) عمر طولانی تری دارند. زنانی که اضافه وزن دارند تنها با 10 دقیقه پیاده روی در روز می توانند سلامت قلب خود را بهبود دهند.
انجام کار منزل برای حداقل یک ساعت به طور متوسط حدود 285کالری می سوزاند، در نتیجه خطر مرگ را تا 30 درصد کاهش می دهد.
عضلات قوی پاها یعنی حفظ تعادل بهتر، انعطاف پذیری و استقامت خوب. با افزایش سن این ویژگی ها نقش مهمی در کاهش خطر زمین خوردن، آسیب دیدگی و به ویژه شکستگی لگن دارد. حدود 20درصد افرادی که دچار شکستگی لگن می شوند، به علت مشکلات ایجاد شده طی یک سال فوت می کنند.
نتایج بررسی های انجام شده بین 500 داوطلب مرد و زن 78سال به بالا نشان می دهد افراد خونگرم و اجتماعی 50 درصد کمتر دچار اختلال حافظه می شوند. علت مقاوم بودن مغز آن ها، می تواند میزان پایین کورتیزول باشد. ترشح بیش از حد کورتیزول (هورمون استرس) از برقراری ارتباط سلول های مغزی جلوگیری می کند. محققان برای کاهش کورتیزول خواب ظهر، مصرف چای و تمرین تمرکز را توصیه می کنند، همچنین حضور در مراسم مذهبی و برنامه های جمعی هفته ای یک بار مناسب است. با به دست آوردن آرامش روحی و ذهنی در این مراسم، می توانید استرس را پایین بیاورید.
افرادی که دیدگاه مثبتی به زندگی دارند و برای رسیدن به اهداف شان تلاش می کنند نسبت به افراد منفی باف بیشتر عمر می کنند.
اگر صمیمی ترین دوست شما دچار اضافه وزن شود، احتمال این که وزن شما هم بالا برود، زیاد است. برای حفظ یک شیوه زندگی سالم لازم است با افرادی که هدف های مشابه شما دارند، ارتباط داشته باشید.
یادگیری نحوه استفاده از فناوری های جدید باعث جوان و سالم ماندن سلول های مغزی می شود. استفاده از این فناوری ها برای برقراری ارتباط با دوستان باعث هوشیار ماندن ذهن و اجتماعی بودن شما می شود.
نتایج بررسی های جدید محققان آلمانی نشان می دهد بیمارانی که دچار حمله قلبی می شوند، قبل از حمله احتمالا 3 برابر بیشتر در ترافیک گیر کرده بودند. اگرچه ارتباط دقیق بین این دو موضوع مشخص نیست اما آلودگی هوا و استرس می تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
آفتاب