در این بخش ده توصیه برای داشتن قلب سالم به شما پیشنهاد میدهیم، اگر این اصول را رعایت کنید همیشه قلب سالمی خواهید داشت. همانطوریکه میدانیم قلب یکی از اجزای اصلی بدن است پس این اصول را رعایت کنید
آخرین یكشنبه سپتامبر هر سال توسط بنیاد جهانی قلب به عنوان “روز جهانی قلب” نامگذاری شده است. هدف از بزرگداشت این روز، اطلاع رسانی در مورد بیماریهای قلبی عروقی، كه عمده ترین علت مرگ در دنیا به شمار می روند، ارتقا و ترویج اقدامات پیشگیرانه و كاهش خطر بیماری های قلبی عروقی است.
آیا میدانید هزینه یک عمل قلب باز چقدر است؟ آیا میدانید بیماری قلبی چه میزان کارایی شما را پایین میآورد؟ آیا میدانید بیماری قلبی چقدر عمرتان را کوتاه میکند؟ اگر پاسخ این پرسشها را میدانید بهتر است پیش از آن که دچار بیماری قلبی شوید از آن پیشگیری کنید.
توصیههای زیر به شما کمک میکند قلبتان را از خطر محفوظ نگاه دارید:
1- ورزش کنید: قلب عضلهای است که برای حفظ کاراییاش در تلمبه کردن خون با هر ضربان به ورزش منظم نیاز دارد. فعالیت هوازی (ایروبیک) بهترین ورزش برای قلب است. این فعالیتها شامل پیادهروی تند، دویدن نرم، شنا، دوچرخهسواری و… است یا هر فعالیتی که قلب و ریهها و عضلات را برای مدتی به کار گیرد.
2- سیگار نکشید: برای حفظ سلامت قلب هرگز به سمت دخانیات نروید یا هر چه زودتر آن را ترک کنید، زیرا نتایج تحقیقات نشان داده است استعمال دخانیات 1.5 برابر خطر بیماریهای عروق کرونر را افزایش میدهد.
3- روغن جامد مصرف نکنید: روغنهای جامد سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و ترانس هستند که نقش مستقیمی در افزایش بیماریهای قلبی و عروقی دارند. بررسیها نشان داده با کاهش یک درصدی مصرف روغن جامد، بیماریهای قلبی و عروقی تا 2 درصد کاهش مییابد.
4- نمک را به اندازه مصرف کنید: نمک عاملی مهم در افزایش فشار خون و شیوع بیماریهای قلبی است. مصرف نمک را محدود کنید. یعنی شما مجاز هستید 2 تا 3 قاشق مرباخوری نمک را روزانه به همراه غذا مصرف کنید. برای کاهش مصرف نمک توصیه میشود نمک را سر سفره نیاورید و از خوردن تنقلات شور مثل چیپس، پفک و خیارشور خودداری کنید.
5- آرامش خود را حفظ کنید: زندگی سالم و دور از تنش در کنار خانواده یکی از بهترین کارها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی است. تحقیقات نشان داده است حتی تماشای فیلمهای شاد و آرام بخش مثلا تکهای از یک فیلم بدون خشونت میتواند موجب کاهش فشار خون بالا و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی شود.
6- به اندازه کافی بخوابید: مقدار خواب لازم برای هر کس بستگی به سن، میزان فعالیت، سلامت و کنترل اعصاب و هیجانات وی دارد؛ ولی در هر حال، حداقل 6 تا 8 ساعت خواب در هر شبانهروز برای هر فرد لازم و ضروری است تا بدن بتواند فعالیت معمول خود را داشته باشد. محققان دریافتهاند افرادی که کمتر از 5 ساعت در شبانهروز میخوابند، 30 درصد بیشتر از افرادی که 8 ساعت خواب دارند در معرض خطر بیماریهای قلبی هستند، زیرا خواب کم موجب ایجاد صدمات و اختلالاتی در هورمونها، میزان قند خون و فشار خون میشود.
7- میوه و سبزی به اندازه کافی مصرف کنید: میوه و سبزی، هم دارای ویتامین زیاد و هم فیبر بالا هستند. مصرف فیبر (الیاف گیاهی) موجود در میوهها و سبزی، قند و چربی خون را کاهش میدهد و در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی موثر است.
8- مسواک بزنید: در صورتی که به بهداشت دهان و مسواک زدن مرتب دندانها توجه نداشته باشید، نهتنها خطر بیماریهای لثه را افزایش میدهید، بلکه باید خود را برای بیماریهای قلبی نیز آماده کنید.
9- امگا 3 و ویتامین را فراموش نکنید: دانشمندان معتقدند مصرف امگا 3 و ویتامینهای آنتیاکسیدان در پیشگیری از بیماریهای قلبی نقش بسیار بالایی دارد. تحقیقات نشان داده است مصرف ماهی در کاهش تپش قلب بالا و آرامش بسیار موثر است. محققان میگویند افرادی که 5 وعده یا بیشتر در ماه ماهی تن، ماهی آزاد یا ماهیهای دیگر مصرف میکنند حدود 2.3 درصد شدت ضربان قلب آنها در زمان عادی آهستهتر است و این اثرات ناشی از امگا 3 موجود در ماهی است.
10- شاد باشید: شادی و خوشحالی باعث کاهش تولید مواد شیمیایی مضطربکننده در بدن میشود. به گفته پژوهشگران، این تاثیر به حدی است که اگر افراد شاد دچار فشار روانی هم شوند، مواد شیمیایی که خطر حملات قلبی را افزایش میدهند، در بدن آنها کمتر از دیگران تولید خواهد شد.
منبع-http://www.seemorgh.com